Foto: F64
Lai gan Rīgas "Dinamo" hokejisti uz šīsvasaras treniņnometni ieradusies, būdami labākā fiziskā nekā pērn, tomēr strādāt nākas pamatīgi, un arī komandas veidošanas darbs ne tuvu vēl nav galā, vēsta portāls "hotice.ru".

Pirms nometnes hokejistiem tika veikta veselības pārbaude, un kluba ārsts atklājis, ka visi spēlētāji, ar kuriem noslēgti līgumi uz nākamo Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) sezonu, ir pilnīgi veseli, savukārt vārtsargs Kriss Holts ir pat zaudējis svaru, kā to viņam esot ieteicis jaunais galvenais treneris Peka Rautakallio.

"Pagājušogad Kriss nometnē ieradās, svērdams 106 kg, tagad – 104 kg," norāda komandas ārsts Āris Aivars."Treneris norādīja uz kilogramiem, ko Kriss bija savācis sezonas laikā – 112 kg tomēr ir par daudz. Bet 100 kilogrami pie Krisa izmēriem ir norma. Vārtsargam ir jābūt stabilam."


Runājot par komandu, Rautakallio vēlreiz atkārtojis, ka pagaidām negrasās lauzt kolektīva spēli, un norādīja, ka vēl dažus hokejistus, iespējams, nāksies iegādāties. "Neizslēdzu, ka sezonas laikā nāksies nopirkt otru vārtsargu," saka treneris. Pēc tam, kad "Dinamo" atteicās no zviedru vārtsarga Mikaēla Telkvista, Kriss Holts ir palicis nomināli pirmā vārtu vīra postenī, viņa dublieris ir mazāk pieredzējušais Māris Jurčers, tādēļ tādas trenera pārdomas.

"Galīgais spēlētāju sastāvs parādīs, kāds būs mūsu hokejs," saka Rautakallio. "Bet pagaidām uzmanām brīvo aģentu tirgu, interesējamies par uzbrucējiem. Kas attiecas uz treniņu procesu, es neforsēju notikumus. Vasarā ir svarīgi nevis pārbaudes spēļu rezultāti, bet tas, kā hokejisti izpildīs manas jaunās prasības."

Komandas fiziskās sagatavotības treneris Vilnis Klucis savukārt atzinis, ka hokejisti šovasar ir uzcītīgāk gatavojušies jaunajai sezonai un uz treniņnometni ieradušies labākā formā nekā pērn.

"Satiku puišus pēc pārtraukuma un nopriecājos, jo viņi ir atgriezušies, būdami ļoti labā fiziskajā formā," saka treneris. "Komanda viennozīmīgi izskatās labāk nekā pagājušogad. Spēlētāji ir daudz profesionālāk piegājuši fiziskajiem vingrinājumiem, laikam ir sapratuši, ka līga pa trim gadiem ir kļuvusi daudz profesionālāka, ka atslābināties te nedrīkst – "noēdīs"."

Pirmo pārbaudes spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs jau nākamnedēļ, 3.augustā, "inbox.lv" ledus hallē Piņķos tiekoties ar Latvijas izlases aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Novosibirskas "Sibirj"komandu, kas ar šo maču noslēgs savu treniņnometni Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!