Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba "Severstaļ" galvenais treneris Andrejs Nazarovs piektdien caur presi paziņojis, ka pamet savu amatu, vēsta "Sport Ekspress".

"Diemžēl ir izveidojusies situācija, ka man ir jāpamet "Severstaļ" komandas galvenā trenera amats," izdevumam pavēstījis Nazarovs. "Tādu lēmumu pieņēmu tikai un vienīgi personisku iemeslu dēļ. Par to jau iepriekš informēju kluba vadību, kuri ar sapratni uzņēma šo situāciju."

Tādējādi divu gadu līgums, kas pagājušogad tika noslēgts starp klubu un treneri, tika lauzts atbilstoši KHL nolikumam. Pēc "Sport Ekspress" rīcībā esošās informācijas Nazarovam būs jākompensē "Severstaļ" divas trešdaļas līguma summas par nākamo sezonu.

"Protams, ir žēl, jo pagājušovasar "Severstaļ" deva man un manai komandai interesantu darbu," saka treneris. "Man ar kolēģiem izdevās izveidot visjaunāko komandu Rietumu konferencē, kura spilgtā derbijā pārspēja atdzimušo "Lokomotiv" un kļuva par populārāko sporta komandu Vologdas apgabalā. Mēs izveidojām gandrīz efektīvāko klubu KHL pēc "cenas - kvalitātes" attiecības."

Kā zināms, "Severstaļ" šosezon pirmo reizi Čerepovecas kluba vēsturē aizkļuva līdz Gagarina kausa izcīņas otrajai kārtai, Rietumu konferences pusfinālā piekāpjoties Sanktpēterburgas SKA.

Treneris neatklāj, uz kuru klubu gatavojas pārcelties, taču tiek runāts, ka Nazarovu pie sevis aicina vairākas komandas, ieskaitot Doņeckas "Donbass", ko pārstāv Latvijas izlases aizsargs Oskars Bārtulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!