Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā trešo zaudējumu pēc kārtas trešdien piedzīvoja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais Maskavas "Dinamo", kas viesos pagarinājumā ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:1) piekāpās Omskas "Avangard".

Pamatlaikā abi vārti tika gūti otrā perioda sākumā – pirmajā minūtē Romāns Červenka vadībā izvirzīja mājiniekus, bet pēc četrām minūtēm Vladimirs Gorbunovs izlīdzināja rezultātu. Uzvaras vārtus "Avangard" labā pagarinājuma otrajā minūtē guva Aleksandrs Perežogins.

Iepriekšējās divās spēlēs Maskavas "Dinamo" ar 0:4 zaudēja Kazaņas "Ak Bars" un pagarinājumā ar 1:2 piekāpās Astanas "Baris".

Savukārt uzvaru izcīnīja latviešu aizsarga Māra Jasa pārstāvētā Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kas savā laukumā ar 5:2 (2:0, 3:1, 0:1) uzveica Maskavas CSKA.

Jass laukumā pavadīja 17 minūtes un 48 sekundes, taču ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Tāpat Jass izdarīja divus metienus pa vārtiem.

Uzvarētājiem trīs vārtus jeb "hat-tick" guva Pāvels Brendls, bet reizi precīzs bija Dmitrijs Makarovs un Sergejs Koņkovs. Savukārt CSKA komandā vārtus guva Karels Pilaržs un Iļja Zubovs.

Tāpat uzvaru izcīnīja arī Latvijas speciālista Igora Pavlova vadītā Maskavas "Spartak" komanda, kas izbraukumā ar 4:0 (1:0, 3:0, 0:0) uzvarēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu.

Uzvarētājiem vārtus guva Oļegs Gubins, Štefans Ružička, Kirils Kņazevs un Jevgēņijs Lapenkovs.

Kā ziņots, Pavlovs komandai nevar palīdzēt, jo ir smagi saslimis. Par to vai viņš paliks "Spartak" galvenā trenera amatā tiks lemts tikai pēc Pavlova izveseļošanās

Neskatoties uz neveiksmju sēriju, kopvērtējumā Maskavas "Dinamo" ar 66 punktiem 32 spēlēs saglabāja pirmo vietu ne tikai Rietumu konferencē, bet arī visā līgā. Tajā pašā konferencē "Spartak" ar 45 punktiem 34 spēlēs ieņem astoto pozīciju. Savukārt Austrumu konferencē "Ņeftehimik" ar 43 punktiem 31 spēlē saglabāja astoto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!