Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Nu jau bijušā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" kanādiešu uzbrucēja Broka Trotera aģents Dmitrijs Jerjomins neizslēdz iespēju, ka uzbrucējs pēc gada pārtraukuma varētu atgriezties "Dinamo".

Kā ziņots, trešdien "Dinamo" paziņoja par līgumattiecību pārtraukšanu ar Troteru, kurš panācis vienošanos ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Monreālas "Canadiens".

Līgums ar Troteru pirms iepriekšējās sezonas tika noslēgts uz divām sezonām, taču tajā bija punkts, kas paredzēja to pārtraukt gadījumā, ja hokejistam radīsies iespēja noslēgt vienošanos ar NHL klubu. Savukārt Rīgas "Dinamo" saglabā tiesības uz Troteru KHL.

"Jebkurš kanādietis sapņo spēlēt NHL, tāpēc arī Troters izlēma vēlreiz izmēģināt laimi "Canadiens" komandā," laikrakstam "Sovetskij Sport" atklājis Jerjomins. "Turklāt Trotera kontā ir ļoti veiksmīga sezona KHL."

Kā ziņots, 24 gadus vecais Troters Rīgas "Dinamo" sastāvā aizvadītajā sezonā KHL regulārajā čempionātā 49 spēlēs guva deviņus vārtus un atdeva 17 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja lietderības koeficentu +3 un 38 soda minūtes. Savukārt Gagarina kausa izcīņā viņš piedalījās 11 spēlēs, gūstot četrus vārtus un atdodot piecas piespēles, kā arī nopelnot lietderības koeficentu -7 un desmit soda minūtes.

Jeremins atklājis, ka Troters licis parakstu uz divvirzienu līguma, taču viņi abi apzinās, ka iepriekš, kad Troters "Canadiens" sistēmā pavadīja trīs gadus, viņš NHL aizvadīja tikai divas spēles.

"Cerēsim, ka gaidāmajā sezonā viņam tiks dota iespēja," stāsta aģents. "Ja nekas nesanāks, Troters varēs atgriezties "Dinamo". Taču tas var notiks tikai pēc gada. Nākamo sezonu viņš pilnībā pavadīs Ziemeļamerikā."

Zīmīgi, ka no pagājušās sezonas rezultatīvā uzbrucēju virknējuma, kurā Troters spēlēja ar Miķeli Redlihu un Lauri Dārziņu, "Dinamo" komandā palicis tikai Rēdlihs, jo Dārziņš gaidāmo sezonu aizvadīs Kazaņas "Ak Bars" vienībā.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda aizkļuva līdz Gagarina kausa Rietumu konferences pusfinālam, kurā sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 1-4 zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!