Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Broks Troters, kurš pirmdien Rīgas "Dinamo" uzvarētajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē pret Maskavas "Dinamo" guva divus vārtus, cer arī nākamajos mačos turpināt rādīt tikpat atzīstamu sniegumu.

Foto galerija

Pēc spēles, kurā rīdzinieki uzvarēja ar 4:2, pārtraucot četru zaudējumu sēriju, Troters sarunā ar žurnālistiem neslēpa prieku par komandas gūto uzvaru un savu spēli, norādot, ka šis bijis ļoti vērtīgs un gaidīts panākums. "Spēle bija līdzīga un smaga, taču mēs centāmies, jo šis bija pirmais mačs šogad savās mājās. Ļoti gribējām uzvarēt, un, labi nospēlējot vairākumā, mums tas izdevās. Šī ir ļoti nozīmīga uzvara," gandarīts bija kanādiešu uzbrucējs, kurš šosezon guvis septiņus vārtus.

Pēdējās trīs spēlēs Troters ir guvis trīs vārtus un atdevis tikpat daudz rezultatīvu piespēļu, bet pirms tam 19 spēles aizvadīja bez vārtu guvuma, bet 14 mačos pēc kārtas palika bez rezultativitātes punktiem.

Troters atzina, ka jau iepriekšējā spēlē pret Maskavas apgabala "Atlant" komanda rādījusi labu sniegumu, taču komandai gan tajā mačā, gan vēl pirms tam nav veicies. "Mums beidzot vajag sākt vākt punktus, un ļoti labi, ka mājas spēļu sēriju sākām ar uzvaru. Ceru, ka trešdien [pret Maskavas "Spartak"] iesākto turpināsim, jo mums katra spēle, domājot par iekļūšanu izslēgšanas mačos, ir ļoti svarīga. Jāatgūst pārliecība un jāiekļūst "play off" spēlēs," tuvākos mērķus ieskicēja Troters.

Savu pirmo vārtu guvumā, kad pēc Sanda Ozoliņa metiena no zilās līnijas ripa trāpīja pa Trotera ķermeni un ielēca pretinieku vārtos, liekot tiesnešiem vērtēt videoatkārtojumu, uzbrucējs bijis pārliecināts, ka vārti tiks ieskaitīti. "Sandis redzēja, ka ejam uz vārtiem, un meta, ripa trāpīja man un ielidoja vārtos. Ne mirkli nešaubījos, kad tiesnesis skatījās atkārtojumu," par epizodi, kad "Dinamo" panāca 2:0, stāstīja Troters.

Viņš piekrita, ka spēle vienā uzbrucēju virknējumā ar Lauri Dārziņu un Miķeli Rēdlihu viņiem pašlaik izdodas. "Spēlējām kopā jau sezonas sākumā, bet tad man bija citi partneri. Arī ar Spruktu bija labas spēles, taču tad ripa nekādi negāja vārtos. Tagad mums sanāk laba saspēle uzbrukuma zonā, un ceru, ka mums izdosies turpināt tādā pat garā. Pats jūtos vesels un gatavs parādīt labāko hokeju, un esmu pārliecināts, ka tiksim izslēgšanas spēlēs," piebilda kanādietis.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" KHL Rietumu konferencē ar 57 punktiem 42 spēlēs ieņem astoto vietu. Regulārā čempionāta noslēgumā tikai astoņas labākās konferences komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kurās notiks cīņa par Gagarina kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!