Foto: F64

Būsim atklāti – kur tad šie čaļi spēlētu, ja nebūtu šīs komandas, sarunā ar portālu "Delfi" teica Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" padomes loceklis Guntis Ulmanis.

Rīgas "Dinamo" komandai pirms jaunās sezonas bija neskaidrība saistībā ar finansējumu, bet problēmas joprojām nav atrisinātas. Tomēr Ulmanis saglabāja optimismu, un pozitīvi vērtēja sezonas sākumu.

"Pēc sezonas redzēsim, vai leģionāru izvēle bija slikta. Redziet, pasaulē ir tūkstošiem hokejistu, kurus var uzaicināt. Tā ir liela veiksme," sastāva komplektāciju un viesspēlētāju izvēli skaidroja Ulmanis. "Mums ir viens no gudrākajiem cilvēkiem šajā jomā Normunds Sējējs un nešaubos viņa izvēlē. Marcels Hosa ir labs piemērs. Jā, ir pāris ārzemnieki, kuru sniegums pirmajās spēlēs varēja spēlēt labāk. Maigi sakot. Varbūt pie 10.-15. spēles būs labāki. Ja jūs domājat, ka mēs 60 spēles varam nospēlēt tikai ar Masaļski un Sedlāčeku, tad tas ir naivi."

Ja pirmajā mājas spēlē "Arēnā Rīga" tribīnes bija pārpildītas, tad nākamajās divās bija ļoti maza apmeklētība, kas pārsteigusi arī hokejistus. Tomēr Ulmanis teica, ka nevajag steigties ar secinājumiem. "Pirmdienas vienmēr ir patukšas. Biju patīkami pārsteigts, kad sezonas pirmajā spēlē bija pilnas tribīnes, bet mēs nekad neesam tik agri uzsākuši septembra pirmajās dienās savās mājās. Tāpēc nevajag satraukties."

"Apmēram tā prognozēja, varēja būt vairāk. Varbūt arī naudiņas ne vienmēr ir tik daudz. Mums bija trīs spēles pēc kārtas, kas ir smagi finansiālā ziņā. Ja iet ģimene, tad iet ar bērniem. Ja trīs spēles pēc kārtas, tad viena alga aiziet tikai hokejam. Netaisīsim nekādus secinājumus," mierina Ulmanis.

"Mēs esam praktiski vienīgā nacionālā komanda KHL, jo citi ir leģionāru komplektācijas modelis. Mums ir 3-4 leģionāri un pārējie ir vietējie. Tāpēc tie karstgalvji, kuri domā, ka varētu nespēlēt KHL, varētu atbildēt - ko tad tie čaļi darīs, ja nebūs "Dinamo"? Nekur viņi tādus līgumus nedabūs, ja nebūtu "Dinamo". Mēs taču redzam, ka viņi spēlē Kazahstānas vai Baltkrievijas otrajā līgā [ja netiek "Dinamo" sastāvā]," par "Dinamo" lietderīgumu pārliecināts ir bijušais Valsts prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!