Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerību kausa finālsērijas otrajā mačā sestdien savā laukumā atspēlēja divreiz iekrātu divu vārtu deficītu un ar rezultātu 4:3 (0:2, 2:1, 2:0) uzvarēja Habarovskas "Amur" vienību.

Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām rezultāts kļuvis 2-0 "Dinamo" labā, Latvijas klubam izcīnot uzvaru sezonas pēdējā mājas spēlē.

Rīgas "Dinamo" rindās divreiz izcēlās Juris Upītis, bet pa vieniem vārtiem guva Gints Meija un Andris Džeriņš. Tikmēr "Amur" komandas labā vārtus guva Andrejs Stepanovs, Vjačeslavs Ļitovčenko un Timofejs Šiškanovs.

1.periods

Maču daudz aktīvāk sāka viesu komanda, kas kontrolēja cīņas gaitu un ieguva teritoriālo pārsvaru. Pirmās trešdaļas pirmajā pusē "Amur" komandai reizi bija iespēja divas minūtes spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr rīdzinieki savu vārtu drošību nosargāja. Pēc atgriešanās pilnos sastāvos viesiem izdevās deviņu sekunžu laikā gūt divus vārtus. Vispirms pēc vārtu apslidošanas Mīkaelu Telkvistu pārspēja Stepanovs, bet jau nākamajā uzbrukumā pēc Ļitovčenko raidījuma zviedru vārtsarga nospēlēja neveiksmīgi, ļaujot ripai ieslīdēt vārtos.

Iepriekšējās divās spēlēs Telkvists savus vārtus bija atstājis neskartus.

Pēc diviem zaudētajiem vārtiem "Dinamo" komanda uzbrukumā sāka spēlēt krietni aktīvāk, radot vairākas vārtu gūšanas iespējas, tomēr Alekseju Kuzņecovu mājiniekiem nebija pa spēkam pārspēt. Laukumā sāka parādīties arī vairāki asumi, kautiņā gandrīz iesaistoties Jēkabam Rēdliham. Trešdaļas beigās gan pārsvars atkal pārgāja "Amur" pusē, taču rezultāts palika nemainīgs.

2.periods

Otro trešdaļu "Dinamo" sāka ar vairākiem bīstamiem uzbrukumiem un galu prata vienus vārtus atgūt, kad piektajā minūtē pēc Gunta Galviņa metiena atsisto ripu vārtos pārvirzīja Upītis. Arī pēc šiem vārtiem iniciatīva piederēja mājiniekiem, kuri pa Kuzņecova sargātajiem vārtiem veica vēl vairākus bīstamus metienus, tomēr tad laukuma vidējā zonā tika pieļauta rupja kļūda, kuras rezultāta divi pret viens uzbrukumu ar precīzu raidījumu noslēdza Šiškanovs, atjaunojot viesiem divu vārtu pārsvaru.

Vienu vārtu deficītu "Dinamo" komanda gan atjaunoja pusotras minūtes laikā - Meiju vārtu priekšā ar acīgu piespēli atrada Vitālijs Pavlovs, rezultātam kļūstot 2:3. Uzreiz pēc tam laukuma saimnieki aizvadīja divas ļoti smagas minūtes mazākumā, pēc kurām paši ieguva tiesības uz vairākumu. Arī šoreiz rezultāts palika nemainīgs, lai arī Rīgas kluba pārstāvji uzbrukumā izcēlās ar lielu aktivitāti.

3.periods

Trešās trešdaļas garumā abas komandas demonstrēja ļoti aktīvu uzbrukuma hokeju, parūpējoties par notikumiem bagātām 20 minūtēm. Iesākumā vairākas reizes teicami savus pienākumus vārtos veica Telkvists, bet trešdaļas sestajā minūtē 3:3 panāca Džeriņš, kurš saņēma piespēli vārtu priekšā no Roberta Bukarta un pēc ieturētas pauzes pārspēja Kuzņecovu. Uzreiz pēc gūtajiem vārtiem mājinieki divas minūtes spēlēja mazākumā, lielām pūlēm nosargājot savu vārtu drošību.

Abām komandām aktīvi meklējot iespējas gūt ceturtos vārtus, lielāka veiksme uzsmaidīja laukuma saimniekiem - 14.minūtē teicamu individuālo darbību nodemonstrēja Upītis, kurš ar metienu vārtu augšējā stūrī pirmo reizi vadībā izvirzīja "Dinamo".

Trešdaļas pēdējās minūtēs atkal nepārspējams bija Telkvists, palīdzot Rīgas klubam pārsvaru nosargāt.

Latvijas kluba treneri mačam bija pieteikuši sešus aizsargus un 12 uzbrucējus. Uz pirmo maiņu tika pacelts Upītis, bet trešajā spēlēja Meija. Jau trešajā spēlē pēc kārtas rīdziniekiem nepalīdzēja kapteinis Mārtiņš Karsums, kurš iedzīvojies kājas muskuļa sastiepumā.

Jau ziņots, ka pirmajā mačā piektdien "Dinamo" izcīnīja uzvaru ar 2:0.

Sērija nākamajā otrdienā un, ja būs nepieciešams, trešdienā noslēgsies tālajā Habarovskā.

Šī sērija risināsies līdz vienas komandas trim uzvarām, bet tajā nebūs vairāk par četriem mačiem. Ja pēc četriem mačiem rezultāts būs neizšķirts 2-2, sērijas uzvarētājs tiks noskaidrots pēcspēles metienu sērijā.

Latvijas klubam atlikušajās sezonas spēlēs rokas pirksta lūzuma dēļ vairs nepalīdzēs aizsargs Arvīds Reķis.

Līdz šim abas komandas KHL regulārajos čempionātos savā starpā spēlējušas 12 reizes, un bilance ir labvēlīgāka "Dinamo" hokejistiem, kuri izcīnījuši astoņas uzvaras, bet četras reizes uzvarējuši pretinieki. Šajā sezonā katra no komandām uzvarēja savā laukumā.

KHL regulārajā čempionātā "Amur" ar 44 punktiem 52 spēlēs ierindojās Austrumu konferences priekšpēdējā, 11.vietā, bet Rīgas "Dinamo" ar 51 punktu palika pēdējā, 14.pozīcijā, Rietumu konferencē.

Līdz ar to rīdzinieki Cerību kausu sāka no kvalifikācijas kārtas, kurā pieveica Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Pēc tam ceturtdaļfinālā izšķirošās spēles "bullīšos" "Dinamo" uzvarēja Doņeckas "Donbass" hokejistus ar latviešu aizsargu Oskaru Bārtuli sastāvā, bet pusfināla sērijā ar 3-0 pārspēja Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo".

Tikmēr "Amur" Cerību kausu sāka no ceturtdaļfināla kārtas, kurā ar 3-1 uzvarēja Novokuzņeckas "Metallurg", bet pusfinālā piektā mača pēcspēles metienos pārspēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Kaut arī regulārajā čempionātā rīdzinieki izcīnīja par septiņiem punktiem vairāk nekā "Amur", sava laukuma priekšrocības sērijā ir tieši Habarovskas klubam, jo tas bija augstākā pozīcijā savā konferencē.

Kā ziņots, Cerību kausā spēlē komandas, kurām neizdevās kvalificēties Gagarina kausa izcīņai. KHL apsolījusi komandām naudas balvas, tiks apmaksāti transporta izdevumi, kā arī tiesāšanas izdevumi. Tāpat sacensību uzvarētāji tiks pie papildu izvēles tiesībām līgas jauno spēlētāju draftā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!