Foto: PantherMedia/Scanpix

Vairāki Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubi negrasās iesaistīties jaunajā Hokeja premjerlīgā, veidojot savus fārmklubus, vēsta vietējie mediji.

Viens no klubiem, kas aprobežosies ar spēlēšanu Kontinentālajā (KHL) un Jaunatnes hokeja līgā (MHL), ir "Soči", ziņo aģentūra TASS.

"Mūsu plānos neietilpst spēlēšana premjerlīgā, un šo jautājumu pagaidām neesam nopietni izpētījuši," saka hokeja kluba "Soči" sporta direktors Nikolajs Vakurovs. "Pēc gada plānojam izveidot Jaunatnes hokeja līgas komandu, bet dalība premjerlīgā mums būtu sarežģīta. Visdrīzāk vienkārši sadarbosimies ar KHL un MHL."

Iepriekš par atteikumu pievienoties premjerlīgai paziņoja arī Novosibirskas "Sibirj".

Atbalstu premjerlīgas izveidošanai pauduši Helsinku "Jokerit" vadība, tomēr arī tai fārmkluba izveidošana ir iepriekš jāsaskaņo ar Somijas Hokeja federāciju.

Arī Rīgas "Dinamo" Rīgas "padomes priekšsēdētājs Juris Savickis, kurs ir viens no KHL Direktoru padomes locekļiem, izteicās, ka šī būs lieliska iespēja tiem hokejistiem, kuri sevi būs pierādījuši otrajā komandā, gan neprecizējot, vai Rīgas "Dinamo" fārmklubs "Liepāja", kas spēlē Latvijas čempionāta virslīgā, iesaistīsies šajā premjerlīgā.

Šobrīd vairumam KHL Krievijas komandu savi fārmklubi ir Krievijas Augstākajā līgā (VHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!