Foto: DELFI
1. aprīlī basketbola klubs "VEF Rīga" nosūtījis vēstuli hokeja kluba "Dinamo Rīga" vadībai ar ierosinājumu galvenā trenera amatā izskatīt kādreizējā "VEF Rīga" galvenā trenera Valda Valtera kadidatūru, uzsverot, ka Valdis Valters ir Latvijas sportā leģendāra personība, plaši zināms arī ārvalstīs, īpaši bijušā PSRS teritorijā, kā arī pēc profesionāla sportista karjeras beigām sevi pierādījis gan vadošos treneru amatos, gan kā profesionāls sporta politikas funkcionārs.

Vēstulē norādīts, ka basketbola klubs "VEF Rīga" labi izprot hokeja klubā "Dinamo Rīga" radušos situāciju. "Lai arī jūs bijāt izteikuši piedāvājumu Jūliusam Šupleram vadīt komandu arī turpmāk, Šuplers, vienojoties ar Maskavas CSKA, atstājis "Dinamo Rīga" visnotaļ sarežģītā situācijā. Arī "VEF Rīga" nupat bija spiests risināt situāciju ar kluba galvenā trenera maiņu, tāpēc labi izprotam šā jautājuma sarežģītību, lēmuma atbildību un piemērotu kandidatūru trūkumu. Treneru problēma ir kopīga daudziem sporta veidiem," teikts vēstulē.

Lai arī Valdis Valters līdz šim nav bijis tieši saistīts ar hokeju, viņš sevi ir pierādījis kā vispusīgu speciālistu ar plašu interešu loku un teicamu spēju ātri apgūt visu jauno, kā arī nepieciešamās trenera pamat kvalitātes - personība, autoritāte, analītiķa spējas un vīzija par progresu, enerģija, māka vadīt un organizēt, kas Valteram neapšaubāmi piemīt, visos sporta veidos ir vienādas.

Tāpat Valters jau vairākkārt plašsaizņas līdzekļos un sociālajos tīklos paudis savu viedokli un vērtējumu par "Dinamo", tā startiem, vadību un, viņaprāt, nepieciešamajiem attīstības modeļiem, tāpēc ir visnotaļ skaidrs, ka situācija šajā klubā viņam nav sveša un vienmēr ir interesējusi.

Intervijā žurnālam "Klubs" Valters, runājot par "Dinamo", saka: "Bez vēsturiskām leģendām nekā nebūs." Tāpēc, lai arī Rīgas "Dinamo" vadība jau publiski izteikusies, ka nākamais treneris visticamāk būs ārzemnieks, "VEF Rīga" aicina nopietni izvērtēt šo kandidatūru Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) kluba "Dinamo" galvenā trenera amatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!