Foto: F64
Notikumiem bagātu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēli sestdien aizvadīja Maskavas "Dinamo" komandu pārstāvošais latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kurš izcēlās ar vārtu guvumu, kautiņu, kā arī noraidījumu līdz cīņas beigām, kamēr citā mačā Kaspars Daugaviņš atzīmējās ar uzvaras vārtiem pagarinājumā.

Aizvadītajā cīņā Maskavas "Dinamo" viesos ar rezultātu 5:3 (1:0, 2:2, 2:1) uzveica Kazahstānas vienību Astanas "Baris".

Karsums spēles vidū izvirzīja maskaviešus vadībā ar 2:1, kad ātrajā uzbrukumā precīzi meta vārtu tukšajā stūrī, gūstot pirmos vārtus šosezon.

Četras minūtes vēlāk pie rezultāta 2:2 viņš uzreiz pēc iemetiena izvicināja dūres ar Artjomu Ļihotņikovu, turklāt kautiņā uzvarēja, bet trešās trešdaļas vidū, kad rezultāts bija 3:3, Karsums saņēma 10+20 minūšu noraidījumu par lamāšanos. Brīdi pirms tam viņu naturalizētais kanādietis Kevins Dalmens no muguras ietrieca bortā un Latvijas sportists ar to bija neapmierināts, dodoties skaidroties ar tiesnešiem, kas brīdi vēlāk lika iet uz ģērbtuvēm.

Cīņas gaitā "Baris" trīs reizes spēja atspēlēties no iedzinējiem, tomēr pēdējās piecās minūtēs, spēlējot jau bez Karsuma, Maskavas "Dinamo" guva divus vārtus un izrāva uzvaru, izceļoties Andrejam Aleksejevam un Daņiilam Tarasovam.

Karsums sev spilgtajā spēlē laukumā bija 11 minūtes un 21 sekundi, izceļoties ar 37 soda minūtēm. Tāpat viņa rēķinā bija trīs metieni pa vārtiem, viens spēka paņēmiens, viens izprovocēts pārkāpums, kā arī uzvarēts viens no diviem iemetieniem.

Kopā šosezon Karsumam 14 spēlēs ir vieni gūti vārti un astoņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt Daugaviņš palīdzēja Pētera Skudras trenētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienībai savā laukumā ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 1:0) apspēlēt Habarovskas "Amur".

Pēc nerezultatīvām 64 minūtēm Daugaviņš savu vārdu teica 18 sekundes pirms pagarinājuma beigām. Vispirms latvietis neveiksmīgi devās uz vārtiem, tomēr pats atkal uztvēra ripu un no iemetiena apļa robežas pagriezienā šķēla nekļūdīgi.

Daugaviņš tagad 13 šīs sezonas mačos savācis trīs vārtu guvumus un četras rezultatīvas piespēles.

Latvietis laukumā bija 20 minūtes un vienu sekundi, atzīmējoties vien ar vienu metienu. Tāpat viņš uzvarēja piecos no septiņiem iemetieniem, kuros piedalījās.

"Torpedo" vārtos Staņislavs Gaļimovs atvairīja 33 pretinieku raidījumus.

"Amur" vienība zaudēja septītajā mačā pēc kārtas.

Rezultatīvs sestdien bija arī latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, kura pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" vienība viesos pēcspēles metienu sērijā ar 2:3 (2:0, 0:2, 0:0, 0:0, 0:1) piekāpās Čerepovecas "Severstaļ".

Bārtulis spēles piektajā minūtē palīdzēja Pāvelam Mahanovskim atklāt rezultātu, bet kopā viņš nospēlēja 27 minūtes un 29 sekundes, izceļoties ar diviem metieniem pa vārtiem un vienu bloķētu raidījumu.

Bārtulis savā vienpadsmitajā šīs sezonas spēlē tika pie trešās rezultatīvās piespēles.

Tikmēr uzvaru arī sezonas 14.spēlē guva Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA vienība, kas ar 9:1 (2:1, 3:0, 4:0) viesos neatstāja cerības uz panākumu Hantimansijskas "Jugra". Pa diviem vārtiem iemeta Sergejs Širokovs un Ņikita Gusevs.

Kā vēstīts, jau pēc iepriekšējā mača SKA vienība laboja pašas KHL rekordu, jo 2014./15.gada sezonu tā sāka ar 12 panākumu sēriju.

"Jugra" šajā mačā cieta sesto neveiksmi pēc kārtas.

Savukārt negaidīti smagu zaudējumu piedzīvoja Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, ar 1:6 (0:2, 1:1, 0:3) piekāpjoties Omskas "Avangard". Šeit divus vārtus guva Jegors Martinovs.

Tikmēr trešajā mačā pēc kārtas pieteikumā nebija aizsarga Artūra Kuldas, bet viņa pārstāvētā Ķīnas vienība Pekinas "Kuņluņ Red Star" izbraukumā ar 2:6 (0:2, 1:1, 3:1) zaudēja Maskavas "Spartak". Uzvarētājiem "hat-trick" savāca Maksims Truņovs, bet divas reizes izcēlās Lukāšs Radils.

Pekinas komanda cieta trešo zaudējumu pēc kārtas, turklāt šajā mačā tai diskvalifikācijas dēļ nevarēja palīdzēt galvenais treneris Maiks Kīnens.

Nākamajā spēlē "Kuņluņ Red Star" pirmdien viesosies Rīgā, spēlējot ar vietējo "Dinamo" komandu, kas zaudējusi jau desmit cīņās pēc kārtas.

Rietumu konferences un pārliecinoša visas līgas līdere ar 39 punktiem 14 mačos ir SKA komanda, kam ar 25 punktiem tagad seko "Lokomotiv" un Maskavas "Dinamo", bet pa 23 punktiem ir "Soči", Helsinku "Jokerit" un Maskavas CSKA vienībām.

"Torpedo" komanda ar 21 punktu saglabā septīto vietu, bet Rīgas "Dinamo" vienība, kas zaudējusi pēdējās desmit spēlēs, ar pieciem punktiem 14 mačos ir pēdējā vietā starp 13 Rietumu konferences komandām, turnīra tabulas lejasgalā atrodoties arī visas līgas kopvērtējumā.

Tikmēr Austrumu konferencē Kazaņas "Ak Bars" vienībai ir 27 punkti, bet tai ar 24 punktiem seko Ufas "Salavat Julajev" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Astotā ar 21 punktu ir "Kuņluņ Red Star", "Admiral" ar 12 punktiem ir 12.pozīcijā, bet Kristapa Sotnieka pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" vienība, kas zaudējusi deviņās cīņās pēc kārtas, ar septiņiem punktiem ir pēdējā starp 14 komandām Austrumu konferencē.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!