Foto: F64

Tikai viena rupja kļūda ceturtdien izšķīrusi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mača likteni, Rīgas "Dinamo" komandai zaudējot, pēc spēles atzina Latvijas galvaspilsētas kluba galvenā trenera vietas izpildītājs Ģirts Ankipāns.

Ziņots, ka Dinamo" savā šī gada pēdējā KHL spēlē ceturtdien ar rezultātu 1:3 (0:1, 1:0, 0:2) viesos piekāpās Habarovskas "Amur".

"Laba, dinamiska un līdzīga spēle. Viena rupja kļūda izšķīra mača iznākumu. Nekas, kļūdas gadās. Pēdējās spēlēs esam izcīnījuši daudz uzvaru, dodamies tālāk. Tagad mums ir cits mērķis - Špenglera kauss," pēcspēles preses konferencē teica Ankipāns.

Kā ziņots, rīdzinieki savas sezonas tālākās izbraukuma tūres ievadā pirmdien ar rezultātu 1:3 Šanhajā piekāpās aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētajai Pekinas "Kuņluņ Red Star" komandai, bet trešdien ar 3:1 pārspēja Vladivostokas "Admiral", kuras rindās savu pēdējo maču jau bija aizvadījis latviešu aizsargs Oskars Bārtulis.

"Hokejisti ir profesionāļi. Viņiem jāprot spēlēt jebkurā laikā. Protams, ka pārlidojumi ir smagi. Kad mums ir diena, Habarovskā ir nakts, gaismu tikpat kā neredzam. Tas viennozīmīgi ir mīnuss, bet tas nedrīkst būt attaisnojums," atzīmēja Ankipāns.

Tikmēr "Amur" galvenais treneris Andrejs Martemjanovs atzīmēja, ka mačs bija smags un nervozs.

"Pretinieki bija taktiski punktuāla komanda, ar tehniskiem un fiziski spēcīgiem hokejistiem. Ļoti labs aizsardzība, mums nebija daudz momentu," teica Martemjanovs.

Sākotnēji mačs ar "Amur" bija plānots piektdien, tomēr rīdzinieki to pārcēla dienu ātrāk, jo jau nākamnedēļ sāks dalību prestižajā Špenglera kausā.

Rīgas "Dinamo" ar 38 punktiem 44 mačos joprojām ir pēdējā, 13. vietā Rietumu konferencē, no tuvākajiem konkurentiem Bratislavas "Slovan" atpaliekot vairs tikai divus punktus. Savukārt visā līgā rīdzinieki apsteidz vien Hantimansijskas "Jugra" komandu, kurai ir par pieciem punktiem mazāk.

Tikmēr "Amur" ar 60 punktiem pakāpusies uz Austrumu konferences devīto pozīciju.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018. gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā, kas Latvijas klubam bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28. pozīciju. Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014. gada sezonā, bet nākamos trīs gadus "Dinamo" palika bez izslēgšanas turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!