Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Mitišču "Atlant" nākamajā sezonā, iespējams, būs pārstāvēta tikai Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL), trešdien paziņoja kluba prezidents Valērijs Kamenskis.

"Ir skaidrs, ka komanda spēlēs MHL. Pagaidām gan nav zināms, kas komandu finansēs. Ja atradīsies sponsors, finansēs tas. Ja nē, palīdzēs apgabals, rajons vai pilsēta," atklāja kluba vadītājs.

"Kas attiecas uz sponsoru meklēšanu, lai komanda varētu startēt Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) vai KHL, darbs rit uz priekšu, bet situācija ir smaga tāpat kā visā valstī kopumā," medijiem atzina Kamenskis.

Kā zināms, "Atlant" par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. Komandai decembrī pievienojās arī latviešu hokejists Roberts Jekimovs, kurš vienības sastāvā aizvadīja tikai divas spēles.

Jau ziņots, ka liela daļa finansiālās grūtībās nonākušās "Atlant" komandas spēlētāju nākamajā sezonā varētu pārstāvēt Maskavas "Spartak" vienību, kas gatavojas atgriezties KHL, iepriekš vēstīja TASS.

Tikmēr KHL pavēstījusi, ka nākamā sezona sāksies jau 24.augustā. Līdz šim visas septiņas KHL sezonas bija iesākušās septembra pašā ievadā.

Šosezon KHL sacentās 28 komandas no septiņām valstīm, vienību skaitam nemainoties, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas "Lev" no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekošu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartēja. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas "Spartak", bet Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstāja divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība "Soči" un Toljati "Lada", kas piedzīvoja savu atgriešanos KHL, - un Helsinku vienība "Jokerit" no Somijas.

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" otro reizi vēsturē šosezon nespēja kvalificēties KHL izslēgšanas turnīram. Pēc sezonas vienības vadība atteikusies no komentāriem saistībā ar finansiālo situāciju, tomēr zināms, ka vadībai pret spēlētājiem joprojām ir algu parādi. Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, ja Rīgas "Dinamo" komandai neizdosies laicīgi piesaistīt ģenerālsponsoru, jau aptuveni maijā tā varētu beigt pastāvēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!