Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionātā pēdējās spēles bez rupjībām un kautiņiem tomēr nespēja aizvadīt daudzreiz sezonas laikā sodītā Čehovas "Vitjazj", kas šoreiz dūres izvicināja pēdējā mājas spēlē.

"Vitjazj" pēdējā spēlē savā laukumā ar 1:5 zaudēja citai Piemaskavas komandai "Atlant".

Spēles iznākums praktiski tika izšķirts pēdējās trešdaļas sākumā, kad "Atlant" no 2:1 panāca 4:1. Uzreiz pēc ceturtajiem zaudētajiem vārtiem "Vitjazj" kaušļi Kīps Brenans, Džons Mirasti un Niks Tarnaskis sāka "medīt" pretiniekus, provocējot kautiņus. Visi trīs kaušļi saņēma noraidījumus līdz spēles beigām, bet neilgi pirms mača beigām viņu pēdās sekoja Džeremijs Jablonskis, kurš arī par kautiņu saņēma lielo sodu.

Kā zināms, "Vitjazj" jau kopš KHL pirmās sezonas izceļas ar kautiņiem, taču šosezon viņu "aktivitāte" ir daudz lielāka. Daudzas komandas sezonas laikā jau ir vērsušās ar aicinājumu izslēgt "Vitjazj" no KHL, tomēr allaž kaušliem ir piespriesti sodi, bet komanda palikusi nesodīta.

Pēc daudziem smagiem pārkāpumiem Jablonskim decembrī KHL piešķīra diskvalifikāciju līdz regulārā čempionāta noslēgumam, bet janvārī viņa diskvalifikāciju samazināja līdz 15 spēlēm, kuras viņš jau bija izlaidis. Līdz ar to viņš varēja atgriezties laukumā.

KHL statistikā soda minūšu ziņā "Vitjazj" kaušļi ir pārliecinoši līderi. Pirms piektdienas "kaujas" līderis bija Kīps Brenans (205 soda minūtes), kuram sekoja Džons Mirasti (172 soda minūtes), Niks Tarnaskis (146 soda minūtes) un Džeremijs Jablonskis (142 soda minūtes).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!