Foto: Itar-Tass/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Čehovas "Vitjazj" spēlētājs Džeremijs Jablonskis, kurš līgā pazīstams ar neskaitāmajiem kautiņiem, tiks diskvalificēts līdz sezonas beigām, otrdien paziņoja KHL prezidents Aleksandrs Medvedevs.

Otrdien notika KHL valdes sēde, kas izskatīja masu kautiņu "Vitjazj" un Čeļabinskas "Traktor" komandu mačā. Disciplinārā komiteja izskatīja arī "Vitjazj" piederību līgai.

Kā pavēstīja KHL prezidents, par "Vitjazj" piederību līgai KHL valde nebalsoja, jo "līgai ir citi ieroči, kā cīnīties ar šādiem gadījumiem".

"Rupjību uz ledus līga nepieļaus. Sāksim ar [jautājumu [par] Jablonski: viņam bija desmit spēļu diskvalifikācija. Tagad labi, ka viņš iesiat no muguras, nevis izaicināja uz kautiņu. Par tādu neģēlību līga nolēmusi diskvalificēt Jablonski līdz sezonas beigām," teica Medvedevs.

Savukārt otrs "Vitjazj" lielākais kauslis Kips Brenans netika diskvalificēts līdz sezonas beigām. "Brenanam arī ir iespaidīga diskvalifikāciju vēsture. Viņu šoreiz nevarēja nomierināt, tiesnešus nedrīkst grūst, teikt kaut kādas rupjības viņiem. Tāpēc viņam diskvalifikācija palielināta līdz 15 spēlēm."

Otrdien sākumā Jablonskis un viņa komandas biedrs Kips Brenans tika brīdināti no "Vitjazj" vadības puses, kamēr "Vitjazj" direktoram Leonīdam Rešetņikovam un ģenerālmenedžerim Aleksejam Žamnovam tika izteikti nopietni rājieni. Tāpat kritiku par savu bezdarbību saņēma arī Cehovas kluba galvenais treneris Andrejs Nazarovs, kuram izteikts brīdinājums.

Atgādinām, ka pēdējais incidents notika sestdienas spēlē, kurā "Vitjazj" ar 1:5 zaudēja "Traktor", četrus vārtus ielaižot pēdējā trešdaļā. "Vitjazj" nespēja samierināties ar zaudējumu un pēdējā minūtē sarīkoja kautiņu, bet daži "Vitjazj" hokejisti burtiski "medīja" pretiniekus pa visu laukumu.

"Vitjazj" ar saviem "gājieniem" izcēlušies vairākkārt, bet otrdien pieņemtais pagaidām ir bargākais lēmums "Vitjazj" "varoņdarbu sarakstā". 2010.gada 9.janvārī tika pārtraukts "Avangard" un "Vitjazj" komandu duelis jau spēles ceturtajā minūtē, kad izcēlās masveida kautiņš. Komandas attiecību skaidrošanu turpināja arī 2010.gada 9.decembrī, kad pirmais kautiņš izcēlās jau sestajā sekundē. Šī spēle gan tika pabeigta, taču KHL piesprieda bargus sodus iesaistītajiem spēlētājiem.

Arī šajā sezonā "Vitjazj" turpināja savu stilu un jau vairākkārt Čehovas hokejisti saņēmuši diskvalifikācijas par izraisītajiem kautiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!