Foto: Itar-Tass/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Čehovas "Vitjazj" galvenais treneris Andrejs Nazarovs pēc svētdienas incidenta Minskā atklāja, ka līdzjutēji sākotnēji dažādos veidos apsaukājuši viesu komandu un pēc tam arī apmētājuši ar dažādiem priekšmetiem.

Atgādinām, ka svētdien ar skandālu noslēdzās spēle Minskā starp vietējo "Dinamo" un līgas "kaušļu komandu" "Vitjazj", kurā ar 3:2 pārāki bija minskieši. Uzvaras vārtus Minskas "Dinamo" guva pēdējā minūtē, pēc kā arī sākās rupjības laukumā. 15 sekundes pirms pamatlaika beigām kautiņu izraisīja "Vitjaz" hokejists Aleksandrs Sazonovs, tomēr arī pēc tam viesi nenomierinājās un vēl pēc astoņām sekundēm konfliktā ar līdzjutējiem iesaistījās Nazarovs, kurš kopā ar spēlētājiem Mihailu Aņisinu un Artemiju Panarinu sāka ar nūjām bakstīt tribīnēs esošos līdzjutējus, kuri brīdi iepriekš bija apmētājuši viesu soliņu.

Nazarovs pēc incidenta tika padzīts no "Vitjazj" soliņa, bet, ejot projām, bijušais hokejists Minskas līdzjutējiem vēl veltīja rupju žestu.

"Ļoti "karstu" uzņemšanu mums te sarūpēja. Sākumā uz mums kliedza "Krievi – mājās!". Tad sāka mūs apspļaudīt. Beigās mūs vēl bakstīja ar karogu kātiem un apmētāja ar pudelēm. Es Baltkrieviju uzskatīju par brālīgu valsti, kurā dzīvo daudzi draugi. Bet šodien mani te savainoja," krievu masu medijiem norādījis Nazarovs, kurš savainojuma dēļ atteicās ierasties uz pēcspēles preses konferenci.

Pēc Nazarova teiktā, savainojums nav smags, viņam ar karoga kātu vai pudeli trāpījuši pa galvu.

Nazarovs atteicās kritizēt tiesnešu darbību, jo par to var saņemt lielāku sodu, taču izteica cerību, ka KHL vadība taisnīgi izvērtēs šo incidentu. "Es vērstu uzmanību uz nožēlojamu apsardzi arēnā. Precīzāk, uz apsardzes trūkumu. Arēnā ir 15 000 cilvēku. Bet viesu komanda no viņiem nav norobežota."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!