Foto: F64
Pie uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien tika Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas komanda Helsinku "Jokerit", kas savā laukumā ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) pieveica Kazaņas "Ak Bars".

Mača rezultātu 14.minūtē atklāja "Jokerit" hokejists Jeri Sallinens, taču pēc tam neviena no komandām nespēja pārspēt pretinieku vārtsargus. Tiesa, 57.minūtē Helsinku klubs dubultoja savu pārsvaru, kad izcēlās dāņu uzbrucējs Pēters Regins, bet 28 sekundes līdz pamatlaika beigām "Ak Bars" samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Lai arī viesi pūlējās, viņiem tomēr neizdevās izglābties no zaudējuma.
Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 19 minūtes un 26 sekundes, veicot vienu neveiksmīgu metienu pa pretinieku vārtiem. Tāpat aizsarga rēķinā četri spēka paņēmieni.

Savukārt svētdien Harija Vītoliņa trenētā Maskavas "Dinamo" komanda izbraukumā ar 2:3 (0:0, 1:2, 1:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Omskas "Avangard" vienībai, bet ārpus pieteikuma bija Maskavas vienību pārstāvošais latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums.

Lai arī pirmajā trešdaļā abas komandas pa reizei spēlēja nevienādos sastāvos, nevienai vienībai neizdevās izmantot skaitlisko vairākumu, līdz ar to vārti netika gūti. Mača rezultāts tika atklāts otrā perioda pirmajā pusminūtē, kad 1:0 mājinieku labā panāca Deniss Paršins. Nepilnas deviņas minūtes vēlāk "Dinamo" panāca izlīdzinājumu 1:1, vārtus gūstot Aleksandram Osipovam, taču pusotru minūti pēc tam vadību Omskas vienībai atguva un 2:1 panāca Aleksandrs Perežogins.

Noslēdzošās trešdaļas vidū neizšķirtu 2:2 panāca Maskavas klubā spēlējošais Artjoms Fjodorovs. Vairāk vārti pamatlaikā netika gūti, līdz ar to komandām bija jāaizvada papildlaiks, taču arī tajā vienības ar rezultativitāti neizcēlās.

Pēcspēles metienu sērijā "Dinamo" nomainīja vārtsargu, laukumā sūtot Denisu Kostinu. Taču šīs izmaiņas klubam nepalīdzēja izcīnīt uzvaru šajā mačā, jo "bullīšos" veiksmīgāki bija mājinieki.

Lai arī vēl iepriekšējā mačā piektdien Karsums izcēlās ar rezultatīvu piespēli, šim duelim hokejists nebija pieteikts.

Latvijas uzbrucējs šosezon 34 aizvadītajās spēlēs guvis desmit vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr jau devīto zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi Podoļskas "Vitjaz", kas izbraukumā ar 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) piekāpās Astanas "Baris" no Kazahstānas.

Uzvarētāju rindās ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Brendons Bočenskis.

KHL Rietumu konferencē un visā līgā līdere ar 74 punktiem 35 mačos ir Maskavas CSKA, bet tai konferencē ar 65 punktiem seko "Jokerit". Maskavas "Dinamo" ar 59 punktiem 36 dueļos ieņem piekto vietu konferencē.

Tikmēr Austrumu konferencē līdere ar 64 punktiem 35 spēlēs joprojām ir Novosibirksas "Sibirj".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!