Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš ceturtdien nepiedalījās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, jo Maskavas "Dinamo" treneru kolektīvu neapmierina viņa sniegums, atklājis vienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Kā zināms, ceturtdien Maskavas "Dinamo" regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 1:2 piekāpās Slovākijas klubam Bratislavas "Slovan". Ar rezultatīvu piespēli "Dinamo" sastāvā izcēlās cits latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, bet Daugaviņš šoreiz laukumā neizgāja.

"Maču iesākām slikti. Otrajā un trešajā periodā bija momenti, bija redzams, ka puišiem ir vēlēšanās. Kaut kur nenostrādājām, īpaši pretinieku zonā. Bija daudz atsistu ripu, bet neizdevās noslēgt momentus," pēc dueļa pauda Vītoliņš. "Kāpēc nespēlēja Daugaviņš? Mūs neapmierina viņa sniegums."

Pēdējās četrās spēlēs Maskavas klubs piedzīvojis trīs zaudējumus, turklāt visas šīs cīņas aizvadījis savā laukumā.

"Protams, gribējās mājās savākt vairāk punktu. Negribas kādu aizvainot un teikt, ka spēlējām ar vāju pretinieku, jo jebkurš spēj apspēlēt jebkuru," stāstīja Vītoliņš. "Šoreiz mums tas neizdevās, tomēr čempionāts tikai sākas."

Maskavas "Dinamo" komanda pēdējās dienās arī veikusi izmaiņas sastāvā - vispirms tā atteikumu draftā ievietoja Konstantīnu Glazačevu, bet ceturtdien pret naudas kompensāciju no Vladivostokas "Admiral" vienības iemainīja 25 gadus veco uzbrucēju Ņikitu Filatovu.

Šajā sezonā Daugaviņš sešās spēlēs izcēlies ar vieniem gūtajiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -4.

Savukārt Karsums septiņās cīņās savācis divus vārtus un divas rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients gluži pretēji ir pozitīvs +5.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik Maskavas "Dinamo" komanda ar 12 punktiem septiņās spēlēs ieņem piekto vietu, bet Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" ar 11 punktiem ir vien devītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!