Foto: RIA Novosti/Scanpix

Maskavas "Dinamo" jaunais treneris Harijs Vītoliņš sola, ka turpinās sava priekšgājēja Oļega Znaroka iesākto, un nemainīs komandas treniņu plānus un spēles raksturu jaunajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā, vēsta vietējie mediji.

"No treniņu plāna neatkāpsimies, lai gan treniņnometne risināsies nedaudz citādāk," intervijā aģentūrai "R-Sport" izteicies Vītoliņš. "Slodze būs tāda pat, bet mainīsies nianses, lai spēlētājiem neiestājas apnikums. Kopumā viss notiks tāpat kā allaž."

Latvijas speciālists žurnālistiem atzina, ka visas KHL sezonas garumā sazināsies ar Znaroku, kurš joprojām skaitās Maskavas "Dinamo" konsultants, kamēr viņa pamata darbavieta ir Krievijas hokeja izlase. Vītoliņš, kā zināms, ir Znaroka palīgs izlasē.

"Kā tiks veidota tālākā sadarbība ar Znaroku? Mēs visu laiku sazināsimies, viņš brauks pie mums uz klubu," stāsta Vītoliņš. "Kopīgi izskatīsim izlases taktiskos spēles variantus, varbūt kaut ko ieviesīsim arī klubā."

"Es nezinu, vai visu laiku "atskatīšos" uz Oļega darīto," saka Vītoliņš. "Mēs tikai tikko esam sākuši darbu un grūti paredzēt, kā būs. Laiks rādīs. Neuzskatu, ka būs pareizi, ja viņš atradīsies pie spēlētāju soliņa. Kā viņš var būt pie "Dinamo", ja ir izlases treneris?"

"Protams, būs pagrūti pierast, ka Znaroka nav, taču tas nav nekas traks," izteicies Maskavas "Dinamo" vārtsargs Aleksandrs Jerjomenko. "Izlase ir tas pakāpiens, uz ko Znaroks ir tiecies visu mūžu, un viņu ar to var tikai apsveikt. Bet mums ejams savs ceļš."

Runājot par Kaspara Daugaviņa pievienošanos Maskavas "Dinamo", Vītoliņš izteicies, ka sagaida no viņa tādu pat sniegumu kā no Mārtiņa Karsuma.

"Daugaviņš ir viens no atraktīvākajiem latviešu hokejistiem, ja vajadzēs, viņš ies vārtsarga laukumā un cīnīsies ar jebkuru pretinieku," norāda Vītoliņš. "Līdzīgi kā Mārtiņš, viņš var izpildīt to lomu, kas nepieciešama. Kad Kaspars kā jauniņais pirmoreiz atnāca uz izlases treniņu, tā jau uzreiz "saķērās" ar veterāniem. Viņš var "uzkurināt" komandu un vadīt to. Galvenais, mēs centīsimies strādāt ar viņa stiprajām pusēm un novākt vājās vietas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!