Foto: RIA Novosti/Scanpix

Viens no Maskavas "Dinamo" trenerim Harijs Vītoliņš pēc iekļūšanas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas finālā atzina, ka lūzuma punkts cīņā pret Sanktpēterburgas SKA bija jau pirmais mačs, vēsta Krievijas masu mediji.

Atgādinām, ka Oļega Znaroka un Vītoliņa vadītais Maskavas "Dinamo" otrdien Gagarina kausa pusfināla ceturtajā mačā ar 6:1 sagrāva SKA un uzvarēja visā sērijā ar 4-0. Pirmajā mačā vēl trešajā periodā "Dinamo" zaudēja ar 0:3, taču izrāva uzvaru pagarinājumā ar 5:4.

"Lūzums bija pirmā spēle, kad no 0:3 izrāvām uzvaru. Visu sēriju labi spēlējām, nedevām SKA kaut kādas iespējas. Mēs analizējām [SKA] spēli, mūsu puiši visu uztvēra ar sapratni. Katrs pildīja savus pienākumus, neviens neko vairāk nedarīja, katrs pildīja savu darbu," teica Vītoliņš. Bija visādas teorijas, ka mēs esot vairāk atpūtušies, bet katram ir sava sagatavošanās sistēma. Nevajag skatīties uz pretinieku – mums ir savs treneru korpuss, kas ap[spriež visas domas, un mēs ticam sev. Protams, puiši ir pelnījuši brīvdienas, bet tad atsāksies treniņi. Plāns jau izstrādāts, un to arī ievērosim."

Runājot par negaidīti lielo pārsvaru pēdējā spēlē, Vītoliņš norādīja, ka abas komandas bija izmainījušas spēles taktiku. "Iepriekšējās spēlēs vairāk darbojāmies no aizsardzības. Taču SKA šoreiz aizgāja aizsardzībā, un mēs nodomājām, ka vajag to izmantot un pārņemt iniciatīvu. Puiši to realizēja un jau pirmajos divos periodos izveidojām ļoti daudz momentu."

Mazāk runīgs bija Znaroks, kurš neslēpa prieku par iekļūšanu finālā un pateicās līdzjutējiem par lielisko atbalstu. Bijušais Latvijas izlases galvenais treneris atzina, ka tagad treneriem būs vairāk laika, lai izpētītu otru pusfināla sēriju un potenciālos pretiniekus finālā.

Tikmēr Sanktpēterburgas SKA galvenais treneris Milošs Ržiha norādīja uz "Dinamo" spēles disciplīnu. "Smagi tagad kaut ko teikt... Pretinieks pacietīgi spēlēja, un ar savu pacietību un disciplīnu nopelnīja uzvaru. Šodien pilnībā izgāzāmies, lai gan centāmies noskaņot, runājām ar puišiem.... Ar sezonu kopumā esmu apmierināts, jo esam spēruši vairākus soļus uz priekšu."

Ržiha nemācēja teikt, vai turpinās strādāt SKA, vien piebilda, ka komanda ar katru gadu sper soli uz priekšu, un nākamgad pēc šādas scenārija ir jāiekļūst Gagarina kausa finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!