Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas ir palicis tikai ar 14 spēlētājiem sastāvā, jo daļa spēlētāju nolēmuši komandu pamest.

Pirmdien regulārā čempionāta spēlē "Medveščak" ar 1:3 zaudēja Podoļskas "Vitjaz" komandai. Zagrebas komandai uz šo spēli bija pieteikti tikai 14 laukuma spēlētāji - septiņi no tiem uzbrucēji. Hokejisti prom devušies tāpēc, ka Zagrebas klubam ir zudušas cerības sasniegt Gagarina kausa izcīņu. Spēlētāji pieņēmuši lēmumu doties uz citām Eiropas komandām.

Kā joko vienības galvenais treneris Dags Šedens, brīvdienās ir cerības papildināt sastāvu ar spēlētājiem no gadatirgus.

Treneris tikai nedaudz spējot izsekot līdzi, kā spēlētāji pamet komandu. "Ir grūti cīnīties tādā sastāvā, bet mēs to spējām un spēle bija līdzvērtīga. Vēl tikai divas spēles, un tad mēs sāksim gatavoties jaunajai sezonai. Patlaban tiek risināti jautājumi par manu līguma pagarināšanu, bet lēmums vēl nav pieņemts."

Šedens arī piebilda, ka atlikušās divas regulārā čempionāta spēles komanda aizvadīs ar tiem pieejamajiem spēlētājiem, gluži kā tas esot bijis 22 gadus atpakaļ, kad viņš kā treneris strādāja Kanzasā un limits esot bijis ne vairāk kā 14 spēlētāji vienībā.

Citai KHL komandai Bratislavas "Slovan" no Slovākijas, kuru nomāc pamatīgas finansiālās nedienas, arī ir problēmas ar spēlētāju komplektāciju, patlaban slovāku klubam ir pieejami tikai 19 spēlētāji.

Kā zināms, "Slovan" trešdien savā laukumā uzņems Latvijas komandu Rīgas "Dinamo", kas vēl saglabā teorētiskas izredzes sasniegt izslēgšanas spēles.

Tikmēr "Slovan" vienība Gagarina kausa izcīņu sasniegt nespēs, turklāt apdraudēta ir tās turpmākā dalība čempionātā.

Zagrebas "Medveščak" ar 58 spēlēs izcīnītiem 67 punktiem atrodas 13.vietā Rietumu konferences kopvērtējumā, kamēr "Slovan" ir par astoņiem punktiem mazāk, ieņemot pēdējo pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!