Foto: DELFI

Trešdien kļuvuši zināmi visi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerības kausa pusfināla dalībnieki.

Rietumu konferences zarā sacensību pusfinālā spēkosies Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo" un Čerepovecas "Severstaļ" komanda.

"Dinamo" dalību turnīrā uzsāka no kvalifikācijas kārtas, kur sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 pārspēja Slovākijas klubu Bratislavas "Slovan", bet ceturtdaļfināla sērijā līdz trim panākumiem ar 3-0 apspēlēja Mitišču komandu "Atlant".

Tikmēr "Severstaļ" komanda, kuras treneru korpusā strādā Latvijas speciālists Andrejs Maticins, ceturtdaļfinālā ar 3-1 pārspēja Podoļskas "Vitjaz" vienību, kurā šosezon spēlēja latviešu izcelsmes uzbrucējs Ainārs Podziņš.

Savukārt Austrumu konferences zarā turnīra pusfinālu sasniedza Omskas klubs "Avangard" un pērnās sezonas Gagarina kausa finālisti Čeļabinskas "Traktor".

Omskas klubs ceturtdaļfinālā ar 3-1 uzvarēja Hantimansijskas "Jugra" komandu, bet "Traktor" ar 3-2 pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik". Šajā sērijā "Traktor" ceturtajā spēlē trešdien uzvarēja savā laukumā pagarinājumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 1:0), kas dueļa uzvarētāju lika noskaidrot pēcspēles metienu sērijā. Tajā mājinieki bija pārāki ar 2:1.

Arī pusfināla dueļos cīņa ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām.

Cerības kausā startē tās komandas, kas nespēja kvalificēties Gagarina kausa turnīram. Pērn, kad šīs sacensības tika izspēlētas pirmoreiz, kausu ieguva Latvijas klubs Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!