Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandai Rīgas "Dinamo" sestdien aizvadītā cīņa ar Novokuzņeckas "Metallurg" bijusi labākā šosezon, uzskata vienības uzbrucējs Aleksandrs Žirū.

Kā ziņots, aizvadītajā cīņā Rīgas "Dinamo" savā laukumā izcīnīja panākumu ar rezultātu 3:1, tiekot pie pirmās uzvaras pamatlaikā šosezon.

"Aizvadījām labāko spēli līdz šim. Labais sniegums laukumā vainagojās arī ar trim iegūtiem punktiem spēlē," Žirū izteikumi pēc mača citēti vienības oficiālajā mājaslapā internetā. "Lieliski, ka beidzot guvām trīs punktus pēc nospēlētiem trim periodiem nevis bija jācīnās vēl papildlaikā. Katrs punkts tabulā ir svarīgs."

Kaut pirms šī mača bija veiktas izmaiņas visos četrus uzbrucēju virknējumos, Žirū atzina, ka pie jaunajiem partneriem bija jau pieradis treniņos.

"Spēles sākums, varbūt bija citādāks, bet pieradām. Spēlētāju virknējumi bija ļoti samainīti, lai tiktu gūti vārti. Citādāk jau pie uzvarām un punktiem tabulā netikt. Treneri bija lieliski pastrādājuši ar maiņām un ir redzams rezultāts," uzsvēra Žirū. "Uz šo spēli treneri bija atraduši īsto ķīmiju un labs rezultāts. [Gints] Meija guva vārtus pirmais, spēles izskaņā iemeta [Robs] Šremps un tukšos trāpīja [Džeimijs] Džonsons. Šovakar labs darbs padarīts. Tagad gan mana kārta gūt vārtus."

Aizvadītajā cīņā Žirū bija ievietots pirmajā uzbrucēju trijniekā ar Džonsonu un Mārtiņu Karsumu.

Žirū izteica cerību, ka arī pirmdien paredzētajā nākamajā mājas spēlē ar Habarovskas "Amur" komandu izdosies tikt pie trim punktiem pamatlaikā. "Galvenais ir turēties pie spēles plāna un ievērot treneru dotos norādījumus. Jāizdara daudz metienu. Ar tādu atdevi kā šovakar mums ir iespējas uzvarēt."

Ar pieciem punktiem piecās spēlēs "Dinamo" pašlaik Rietumu konferences kopvērtējumā 11.vietu, bet "Metallurg" ar septiņiem punktiem atrodas Austrumu konferences sestajā pozīcijā.

"Dinamo" šogad spēlē vienā KHL divīzijā ar čempionvienību Maskavas "Dinamo", kā arī ar Sanktpēterburgas SKA, Čehovas "Vitjaz", Ukrainas komandu Doņeckas "Donbass", Bratislavas "Slovan" un "Lev". Šīs komandas cīnās Rietumu konferences Bobrova divīzijā.

Regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

"Dinamo" komandai jaunajā sezonā izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!