Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" pirmdien ar uzvaru pabeidza jaunās sezonas pirmo mājas spēļu sēriju, ar 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) pieveicot Habarovskas "Amur" komandu.

Spēles 11.minūtē vārtus visiem guva Dmitrijs Lugins. Otrajā periodā 27.minūtē Miks Indrašis rezultātu izlīdzināja.

Uzvaras vārtus trešā perioda vidū guva Aleksandrs Žirū. Amerikas hokeja līgas (AHL) pēdējo sezonu viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem pirmajās piecās spēlēs nebija guvis nevienu rezultativitātes punktu, taču "sauso" sēriju pārtrauca ar uzvaras vārtu guvumu.


Pirms spēles

Rīdzinieku treneri šīs dienas mačam pieteikuši 7 aizsargus un 13 uzbrucējus. "Dinamo" sastāvs, salīdzinot ar iepriekšējo maču, atkal ir piedzīvojis pārmaiņas. Šodiena atkal spēlēs Aleksandrs Ņiživijs, bet vārtus sargās Mikaēls Tellkvists.

Pirmais periods

Mača sākumā pirmo uzbrukumu izveidoja "Amur", kad uzbrukuma smailē bija Jakubs Petružaleks, bet viņa metiens lidoja nedaudz garām vārtiem. Minūti vēlāk uz pretinieku vārtiem izrāvās "Dinamo" spēlētājs Aleksandrs Žirū, taču viņa raidījumu pa vārtiem iztraucēja aizsargs, un vārtsargs to viegli tvēra. Arī turpinājumā pārsvars piederēja mājiniekiem – Miks Indrašis un Mārtiņš Karsums vienā uzbrukumā izdarīja vairākus metienus, bet tie bija nerezultatīvi. "Amur" vārtsargs Jans Lašāks spēli iesāka ļoti veiksmīgi, tiekot galā arī ar Roba Šrempa un Elvija Biezā metieniem.

Kad periodā bija spēlētās astoņas minūtes, teicama iespēja bija Gintam Meijam, viņš izdarīja spēcīgu metienu un trāpīja pa vārtu stabu. Tomēr "Dinamo" ofensīva noslēdzās ar zaudētiem vārtiem, jo diez gan vienkāršu Dmitrija Lugina metienu netvēra Telkvists. Pēc zaudētajiem vārtiem no labas pozīcijas metienu pāri vārtiem izdarīja Žirū, taču pāris epizodes vēlāk ātrajā uzbrukumā devās Raitis Ivanāns, kuram neizdevās pietiekami labs metiens. 15.minūtē Habarovskas komandas spēlētājs Aleksandrs Buturļins neatļauti apturēja Šrempa centienus pārspēt vārtsargu, saņemot noraidījumu. Pirmajā vairākumā mājiniekiem spēle uzbrukumā īsti nepadevās, bet 19.minūtē uz noraidīto soliņa devās arī Oļegs Piganovičs. Arī otrais vairākums rīdziniekiem iesākās ļoti neveiksmīgi un pirmā trešdaļa noslēdzās ar 0:1.

Otrais periods

Otrās trešdaļas sākumā "Dinamo" vēl nepilnas 30 sekundes turpināja spēlēt vairākumā, un viņiem izdevās izkombinēties līdz ātram Krišjāņa Rēdliha metienam, tomēr Lašāku joprojām neizdevās pārspēt. Vienībām spēlējot jau vienādos sastāvos, labu uzbrukumu pa flangu uzsāka Māris Bičevskis, taču viņam nesanāca precīzi piespēlēt Ivanānam vārtu priekšā. Rīdzinieki atkal ieguva spēles iniciatīvu, un šoreiz to noslēdza ar vārtu guvumu. Uzbrukuma sākumā Karsums izslidoja no aizvārtes un piespēlēja Guntim Galviņām, kura metienu vārtos ievirzīja Indrašis, izlīdzinot rezultātu.

Arī turpinājumā ripu vairāk kontrolēja "Dinamo" spēlētāji, un labu momentu sev izkārtoja Karsums, taču "Amur" aizsargi neļāva viņam uzmest. Tomēr spēlē jāiesaistās bija arī Telkvistam, kurš sekmīgi apturēja Buturļina un Petružaleka raidījumus. Savukārt 34.minūtē Rīgas komanda pirmo reizi palika mazākumā, jo noraidījumu saņēma Šremps. Vairākumu "Amur" iesāka neveiksmīgi, bet tūlīt uz noraidīto soliņu devās arī Andris Džeriņš. Habarovskas komandas spēlētāji izdarīja milzīgu spiedienu uz rīdzinieku vārtiem, bet lielais vairākums palika neizmantots. Pāris sekundes vēlāk noraidījumu saņēma arī Jēkabs Rēdlihs, mājiniekiem atkal spēlējot trijatā. Rīgas spēlētāji ar grūtībām mazākumus izturēja, un pēdējā minūtē lieliski uz vārtiem izrāvās Biezais, taču viņam ripu neizdevās pārcelt pāri Lašāka kājsargam.

Trešais periods

Pēdējas 20 minūtes Rīgas "Dinamo" spēlētāji iesāka ļoti labi, uzbrukuma zonā lieliski saspēlējoties un izkārtojot teicamu metiena pozīciju J.Rēdliham, kura raidījumu tvēra vārtsargs. Spēles 43.minūtē negaidīti pa vārtiem uzmeta Indrašis, un tas Lašākam sagādāja lielas problēmas. Pēc pāris sekundēm trešo reizi vairākumā varēja spēlēt mājinieki. Spēlējot ar viena hokejista pārsvaru, "Dinamo" cīnījās azartiski, bet vislabākās epizodes bija uzreiz pēc vairākuma, kad momenti bija Šrempam, Džeriņam un Bičevskim. "Amur" spēlētāji spēlēja uz pretuzbrukumiem, un trešā perioda vidū viņiem izdevās teicama epizode, kad pēc metiena Telkvists nepiespieda ripu pie vārtiem, tomēr palīgā piesteidzās aizsargi.

Pēc iepriekšējās epizodes habarovskieši uzbruka daudz aktīvāk, kas Karsumam palīdzēja izveidot bīstamu pretuzbrukumu, bet atkal precīzi spēlēja Lašāks. Mača svarīgākais moments bija 51.minūtē, jo Petružaleks savā aizsardzības zonā neuzņēma komandas biedra piespēli, un ripu pārtvēra Žirū, kurš ar ļoti spēcīgu metienu guva no viņa ilgi gaidītos vārtus. Turpinājumā komandas spēlēja nedaudz piesardzīgāk, tomēr pārsvars bija mājiniekiem. Četras minūtes pirms spēles beigām Indrašis vēlreiz pielaboja komandas biedra metienu, tik šoreiz pretinieku vārtsargs to atvairīja.

Pēdējā minūtē Lašāks tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, un "Amur" pacietīgi uzbruka un meklēja iespējas, bet Telkvists darbojās lieliski, izšķirošajos brīžos atvairot trīs pretinieku metienus. Rīdziniekiem izdevās neielaist vārtus un ar uzvaru noslēgt pirmo mājas spēļu sēriju.

Komandu sastāvi
Rīgas "Dinamo":

Vārtsargi: #32 Mikael Tellqvist (#37 Māris Jučers);

Aizsargi: #13 Guntis Galviņš (C) - #9 Krišjānis Rēdlihs, #72 Mathieu Carle - #14 Jēkabs Rēdlihs, #44 Oskars Cibuļskis - #11 Kristaps Sotnieks, #77 Mārtiņš Porejs;

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums (A) - #74 Jamie Johnson - #70 Miks Indrašis, #19 Rob Schremp - #25 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija, #17 Aleksandrs Ņiživijs - #40 Miks Lipsbergs - #12 Alexander Giroux, #41 Raitis Ivanāns (A) - #96 Māris Bičevskis - #98 Elvijs Biezais, #73 Gunārs Skvorcovs.

Habarovskas "Amur":

Vārtsargi: #25 Jan Lašak (#33 Berestņev);

Aizsargi: #18 Loginov - #57 Osipov, #24 Ožiganov - #76 Piganovič, #38 Peretjagin - #77 Bilalov;

Uzbrucēji: #14 Tarasov - #15 Hytonen - #88 Petružalek, #21 Lugin - #12 Ņikuļin - #37 Pyorala, #22 A. Juņkov - #19 Korotkov - #23 Šitikov, #5 Buturļin - #10 Beļajev - #79 Kosourov, #93 Stoļarenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!