Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien izbraukumā pret Ufas "Salavat Julajev" hokejistiem Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" komanda piedzīvojusi zaudējumu pašu pieļauto kļūdu dēļ, uzskata komandas kanādiešu uzbrucējs Aleksandrs Žirū.

Jau vēstīts, ka "Dinamo" vienība svētdien ar rezultātu 3:7 (0:1, 2:5, 1:1) kapitulēja "Salavat Julajev" komandai.

Pēc mača Rīgas vienības uzbrucējs Žirū sacīja, ka spēlē zaudēts pašu pieļauto kļūdu dēļ.

"Mēs pieļāvām vairākas kļūdas, kuru rezultātā "Salavat Julajev" guva vārtus un tas arī mūs apstādināja," komandas mājaslapā citēts "Dinamo" pirmo vārtu autors Žirū. "Neko jaunu jau viņi neizdomāja - spēle vairākumā un sagatavota izspēle. Diemžēl, bet šodien zaudējām."

Tāpat kanādiešu hokejists atzina, ka komanda mēģinājusi arī šo spēli sākt ar tādām emocijām, kā iepriekšējā mačā Ņižņekamskā.

"Spēli iesākām uz iepriekšējās cīņas emocijām , bet diemžēl sanāca tā kā, ka ielaidām daudz vārtus. Mūsu maiņa darīja, ko vien varēja, bet, diemžēl, šodien nekas neizdevās kā ieplānots," par spēles gaitu sacīja Žirū.

"Dinamo" komandas leģionārs arī pastāstīja, ka bijis neliels uztraukums pirms spēles sākuma, jo pretī stājusies bijusī Gagarina kausa īpašniece un viena no pretendentēm uz šīs sezonas titulu.

"Tas nedaudz uztrauca, bet šādās situācijās, vismaz man, tas dod pretēju efektu. Man šādos brīžos rodas vēlme pierādīt, ka neesam nemaz tik slikti," sacīja hokejists.

Kā zināms, šī abām komandām bija otrā tikšanās reize šosezon. Oktobra sākumā Rīgā notikušajā cīņā pārāki ar 3:2 pagarinājumā bija viesi.

Ar šo maču Latvijas klubs noslēdza trīs izbraukuma spēļu sēriju. Pirmajā cīņā trešdien "Dinamo" ar 2:6 zaudēja latvieša Laura Dārziņa pārstāvētajai Kazaņas "Ak Bars" komandai, bet piektdien ar 1:0 uzvarēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Nākamās nedēļas ceturtdienā "Dinamo" savā laukumā uzņems Gagarina kausa īpašniekus Maskavas "Dinamo", bet decembra sākumā dosies četru izbraukuma spēļu sērijā.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 29 punktiem 29 spēlēs joprojām atrodas 12.pozīcijā, bet "Salavat Julajev" Austrumos ir piektie ar 48 punktiem 29 mačos.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!