Foto: Sputnik/Scanpix

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā turnīra čempione Sanktpēterburgas SKA pirmdien izvirzījās vadībā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences finālsērijā pret Maskavas CSKA.

Sanktpēterburgas klubs viesos uzvarēja ar rezultātu 5:2 (2:1, 2:1, 1:0), sērijā līdz četrām uzvarām panākot vadību 2-1.

Rezultātu spēles 17. minūtē atklāja SKA komandas norvēģu uzbrucējs Patriks Tūresens, bet nepilnas divas minūtes vēlāk Kirils Petrovs atjaunoja neizšķirtu.

Tiesa, pirmā perioda pēdējā minūtē SKA atguva vadību pēc soma Jarno Koskirantas metiena, bet otrajā trešdaļā pirmajās četrās minūtēs Patriks Herslijs un Ņikita Gusevs panāca jau 4:1.

CSKA 33.minūtē vienus vārtus pēc Mihaila Grigorenko metiena atguva, tomēr pēdējais vārds šajā mačā piederēja SKA komandai, kura 58.minūtē panāca 5:2, kad jau tukšos pretinieku vārtos meta Aleksandrs Barabanovs.

Šīs sērijas ceturtā cīņa trešdien atkal notiks Maskavā.

Tikmēr Austrumu konferences finālā Kazaņas "Ak Bars" pēc diviem mačiem ir vadībā ar 2-0 pret Čeļabinskas "Traktor".

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, kas bija par četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Nākamajā sezonā KHL spēkosies 25 komandas, jo no turnīra tika izslēgta Toljati "Lada" un Hantimansijskas "Jugra". Plānots, ka vienības aizvadīs vismaz 60 mačus.

Kā zināms, Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!