Foto: Sputnik/Scanpix

Bijušo Latvijas izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Sanktpēterburgas SKA komanda svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijā izvirzījās vadībā pret Latvijas hokeja uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Dinamo".

SKA sērijas trešajā spēlē viesos svinēja uzvaru ar rezultātu 4:2 (1:1, 0:1, 3:0), bet sērijā līdz četrām uzvarām nokļuva vadībā ar 2-1.

Izšķirošie notikumi svētdienas spēlē risinājās trešā perioda sākumā, kad SKA pusotras minūtes laikā iemeta divus vārtus un izvirzījās vadībā ar 3:2, savukārt pēdējā ripa "Dinamo" cietoksnī ielidoja jau mača beigās, kad mājinieki bija nomainījuši vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju.

SKA rindās ar precīziem metieniem izcēlās Jarno Koskiranta, Vadims Šipačovs, Jevgeņijs Dadonovs un Iļja Kovaļčuks, bet maskaviešiem precīzi bija Jakovs Rilovs un Andrejs Kuteikins.

Karsums šajā mačā ar rezultativitāti neizcēlās, nospēlējot 16 minūtes un 54 sekundes. Viņš reizi meta pa vārtiem, izdarīja četrus spēka paņēmienus un bloķēja divus metienus, kā arī divas reizes devās uz noraidīto soliņu. Pirmajā Karsuma noraidījumā bija abpusējais sods, jo viņš saķērās ar Kovaļčuku, kurš arī dabūja divas minūtes, bet otrajā reizē, kad latvietis ar nūju pagrūda pretinieku, SKA vairākumu neizmantoja.

Sērijas ceturtā spēle otrdien atkal notiks Maskavā, bet pēc tam ceturtdien abas komandas tiksies Sanktpēterburgā.

Sērijas pirmajā spēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja "Dinamo", bet otrajā mačā SKA revanšējās ar 2:1.

Abu komandu duelis ir ļoti principiāls, jo savulaik Znaroks un Vītoliņš no 2010. līdz 2014.gadam kopā vadīja Maskavas "Dinamo", divas reizes izcīnot Gagarina kausu, bet pēc tam pusotru sezonu šo komandu trenēja Vītoliņš, bet Znaroks vienu sezonu bija konsultants.

Savukārt otrā Rietumu konferences pusfinālā regulārā čempionāta labākā komanda Maskavas CSKA viesos ar 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) uzvarēja Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Sērijā līdz četrām uzvarām CSKA izvirzījās vadībā ar 2-1.

Rezultātu pirmajā periodā vairākumā atklāja viesi, kad precīzs bija Kirils Petrovs, bet otrajā trešdaļā "Lokomotiv" pēc Dmitrija Lugina gūtajiem vārtiem atjaunoja neizšķirtu. Savukārt spēles 46.minūtē CSKA franču leģionārs Stefāns da Kosta atkal izvirzīja vadībā viesus, Jaroslavļas komandai atspēlēties vairs nespējot.

Šajā sērijā pirmajā mačā CSKA mājās uzvarēja ar 4:2, bet otrajā cīņā piektdien "Lokomotiv" revanšējās ar 4:3. Sērijas ceturtais mačs otrdien atkal notiks Jaroslavļā.

Kā vēstīts, Austrumu konferences pusfinālos pērnās sezonas Gagarina kausa ieguvēja Magņitogorskas "Metallurg" ir vadībā ar 2-0 pret Astanas "Baris", bet Kazaņas "Ak Bars" ar 2-0 uzvar Omskas "Avangard". Šajos dueļos trešās spēles notiks pirmdien.

Rietumu konferences ceturtdaļfinālā Maskavas "Dinamo" ar 4-1 uzvarēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns. Tikmēr Sanktpēterburgas SKA ar 4-0 uzvarēja Maskavas apgabala "Vitjaz". Vēl Maskavas CSKA ar 4-0 pieveica Artūra Kuldas pārstāvēto Helsinku "Jokerit", bet Jaroslavļas "Lokomotiv" ar 4-1 uzvarēja Minskas "Dinamo".

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palieka pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū. bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!