Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa Sanktpēterburgas SKA Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā pārspēja Maskavas CSKA, līgas līderu pārsvaru kopvērtējumā samazinot līdz vienam punktam.

SKA uzvarēja ar rezultātu 2:0 (1:0, 0:0, 1:0).

Mača rezultātu divas minūtes pirms pirmā perioda beigām atklāja Sergejs Širokovs, bet otro ripu pamatlaika pēdējā sekundē jau tukšos CSKA vārtos raidīja Sergejs Plotņikovs.

Igors Šestjorkins SKA vārtos tvēra visas 38 maskaviešu mestās ripas.

Pie panākuma tika arī Rīgas "Dinamo" nākamā pretiniece Maskavas apgabala "Vijtaz", kas viesos pagarinājumā ar 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 1:0) pārspēja Baltkrievijas komandu Minskas "Dinamo". Uzvaru viesiem atnesa atnesa Igors Golovkins, kurš guva vārtus 11 sekundes pirms pagarinājuma beigām.

Tāpat pie uzvaras tika pērnās sezonas Gagarina kausa ieguvēja Magņitogorskas "Metallurg", kas savā laukumā ar rezultātu 4:3 (0:2, 2:0, 2:1) pieveica Čeļabinskas "Traktor". Uzvaras vārtus 52 sekundes pirms pamatlaika beigām iemeta Kriss Lī.

Jau vēstīts, ka KHL pēdējā vietā esošā Rīgas "Dinamo" regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar rezultātu 3:2 (2:2, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu, kurā par vārtsargu treneri strādā bijušais Latvijas valstsvienības ripu ķērājs Sergejs Naumovs.

"Dinamo" labā pamatlaikā vārtus guva Patriks Malens un Koltons Gilīss, bet uzvaras "bullīti" realizēja Džastins Šags. Tikmēr viesu rindās ar precīziem metieniem atzīmējās Jegors Korškovs un Deniss Mosaļovs.

Tikmēr pie uzvarām ar nelieliem pārsvariem ceturtdien tika latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, kā arī aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas ''Admiral".

"Torpedo" ceturtdien izbraukumā ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pārspēja Habarovskas "Amur".

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 23 minūtes un 29 sekundes, kas bija otrais ilgākais spēles laiks komandā. Latvijas hokejists veica piecus metienus pa pretinieku vārtiem, zaudēja vienīgajā iemetienā un izmantoja vienu spēka paņēmienu.

Tikmēr Bārtulis un "Admiral" ceturtdien savu skatītāju priekšā ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) pieveica "Soči" komandas hokejistus.

Bārtulis šajā spēlē laukumā pavadīja 23 minūtes un 19 sekundes, kas arī bija otrais ilgākais spēles laiks komandā. Latvieša rēķinā arī divi metieni pa vārtiem un divi bloķēti raidījumi.

Tikmēr pirmo reizi trīs uzvaras pēc kārtas izcīnījis KHL Ķīnas klubs Pekinas "Kuņluņ Red Star", kas Šanhajā ar rezultātu 4:2 (1:0, 0:2, 3:0) pārspēja Maskavas "Spartak", kuras treneru kolektīvā strādā arī Viktors Ignatjevs. Ar diviem gūtiem vārtiem uzvarētāju labā izcēlās somu uzbrucējs Jonass Jarvinens.

Savukārt Sibīrijas derbijā Omskas "Avangard" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Novosibirskas "Sibirj". Uzvaras "bullīti" mājiniekiem realizēja Nikolajs Ļemtjugovs.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 43 punktiem 19 mačos ir Maskavas CSKA, kam punktu zaudē 18 spēles aizvadījusī SKA. Tikmēr "Torpedo" iekrājuši 36 punktus 17 spēlēs, kas konferences kopvērtējumā dod trešo vietu. Ceturtā ar 32 punktiem ir Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", bet devītajā vietā ar 23 punktiem atrodas Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit".

Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 16 spēlēs izcīnītiem astoņiem punktiem ir vājākā vienība ne tikai šajā konferencē, bet arī visā līgā.

Tikmēr Austrumu konferencē līdere ar 37 punktiem 18 mačos ir Magņitogorskas "Metallurg", astotā ar 23 punktiem ir Arta Ābola trenētā Toljati "Lada", kuru pārstāv Edgars Masaļskis un Kristaps Sotnieks, bet "Admiral" ar 21 punktu ir 12.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!