Foto: F64

Gagarina kausa īpašniece Sanktpēterburgas SKA, kuru trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, pirmdien izcīnija jau 15.uzvaru pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā, pie panākuma tiekot arī Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Dinamo".

SKA viesos ar 4:1 (2:0, 2:0, 0:1) uzveica Astanas "Baris", turpinot šosezon cīnīties bez zaudējumiem.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Sergejs Kaļiņins, kurš jau spēles sestajā minūtē panāca 2:0 viesu labā. Tāpat SKA rindās izcēlās Patriks Herslijs un Aleksandrs Barabanovs, kamēr "Baris" komandā precīzs bija Kirils Polohovs, kurš izcēlās spēles 42.minūtē, kad mājinieki jau bija ielaiduši četrus vārtus.

SKA jau iepriekš pārspēja sev piederošo KHL rekordu, jo iepriekš tā 2014./2015.gada sezonu bija sākusi ar 12 uzvarām pēc kārtas, tagad šo sasniegumu palielinot jau līdz 15 spēlēm.

Tikmēr citā mačā Maskavas "Dinamo" viesos ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Omskas "Avangard", vienīgos vārtus spēles 42.minūtē iemetot Ņikitam Komarovam.

Karsums spēlēja 14 minūtes un 57 sekundes, divas reizes metot pa vārtiem un bloķējot vienu metienu. "Dinamo" izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas.

Vēl vienā mačā Novosibirskas "Sibirj" vēl spēles 55.minūtē ar 1:3 zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv", taču pēc tam divu minūšu laikā guva divus vārtus, panākot izlīdzinājumu. Savukārt pagarinājumā Patriks Zakrisons iemeta arī uzvaras ripu "Sibirj" komandai svinot uzvaru ar 4:3 (0:0, 1:1, 2:2, 1:0).

Rietumu konferences un pārliecinoša visas līgas līdere ar 42 punktiem 15 mačos ir SKA komanda, kam ar 28 punktiem tagad seko Maskavas "Dinamo", bet vēl divi punkti mazāk ir "Lokomotiv".

Tikmēr konferences pēdējā vietā ir desmit zaudējumu sērijā esošā Rīgas "Dinamo", kura pirmdien savā laukumā uzņems Pekinas "Kuņluņ Red Star" komandu, kurā spēlē Artūrs Kulda.

Tikmēr Austrumu konferencē pirmā ir Kazaņas "Ak Bars" vienība ar 28 punktiem.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!