Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas finālsērijas sestajā mačā pirmdien Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Maskavas "Dinamo" komanda savā laukumā ar 5:2 (3:1, 1:0, 1:1) uzvarēja Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Omskas "Avangard" vienību.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 3-3 un trešdien Omskā notiks izšķirošā, septītā, spēle.

Cīņas rezultāts tika atklāts jau pēc nospēlētām 53 sekundēm, kad precīzi meta "Dinamo" komandas uzbrucējs Leonīds Komarovs, bet pirmās trešdaļas vidū Martins Škoula panāca neizšķirtu. Tomēr mājinieki vēl līdz pirmās trešdaļas beigām spēja pārņemt vadību, pa vieniem vārtiem trīs minūšu laikā gūstot Denisam Mosaļovam un Filipam Novākam.

Mača 32.minūtē Mareks Kvapils panāca jau 4:1 "Dinamo" komandas labā, bet trešās trešdaļas vidū Škoula izcēlās vēlreiz un pretinieku pārsvaru samazināja līdz 2:4. Divas minūtes pirms spēles pamatlaika beigām "Avangard" komanda laukumā sūtīja sesto spēlētāju, taču tas vēlamo rezultātu nedeva un Kvapils ripu raidīja tukšos vārtos.

Pujacs šoreiz laukumā pavadīja 19 minūtes un 58 sekundes, kas bija trešais lielākais spēles laiks komandā, kura laikā veica sešus metienus pa pretinieku vārtiem.

Šī Maskavas "Dinamo" komandai bija otrā uzvara pēc kārtas finālsērijā, un tā spēja panākt neizšķirtu no sev nelabvēlīga rezultāta 1-3.

Pujacs ir pirmais Latvijas hokejists, kurš cīnās Gagarina kausa finālā. Tāpat viņš iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā pirms gaidāmā pasaules čempionāta.

Ja "Avangard" komandai izdosies triumfēt Gagarina kausā, arī Pujacam būs iespēja uz diennakti iegūt sacensību galveno trofeju savai lietošanai.

Šāda iespēja būs pilnīgi visiem uzvarētāju komandas hokejistiem.

KHL apsola katram hokejistam palīdzēt trofejas transportēšanā, apsardzes nodrošināšanā un prezentācijā katrā spēlētāju norādītā vietā.

Kā ziņots, "Avangard" komanda Austrumu konferences finālā ar 4-1 pieveica regulārā čempionāta spēcīgāko vienību Čeļabinskas "Traktor", bet Maskavas "Dinamo" Rietumu konferences finālsērijā ar 4-0 pārspēja ambiciozo Sanktpēterburgas SKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!