Foto: F64

Latvijas hokeja speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Sanktpēterburgas SKA trešdien viesos ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja Novosibirskas "Sibirj", izcīnot 16.uzvaru pēc kārtas.

SKA uzvarējusi visās 16 šosezon aizvadītajās spēlēs, par diviem panākumiem atpaliekot no Omskas "Avangard" 2010./2011.gada 18 uzvaru sērijas, kas ir līgas rekords.

SKA hokejisti katrā no trim periodiem guva vārtus, ar precīziem metieniem izceļoties Sergejam Širokovam, Maksimam Karpovam un zviedram Patrikam Herlsijam.

SKA vārtsargam Igoram Šestjorkinam šajā spēlē nebija daudz darba, jo viņam vajadzēja atvairīt vien 16 mājinieku mestās ripas.

Pērnās sezonas Gagarina kausa ieguvēja SKA ar 45 punktiem 16 mačos ir pārliecinoša līgas līdere.

Tikmēr diametrāli pretēju sniegumu šosezon rāda Latvijas klubs Rīgas "Dinamo", kas cietis 11 zaudējumus pēc kārtas.

Rīgas klubs lūkos pārtraukt iespaidīgo zaudējumu sēriju un nepietuvoties KHL antirekordam, kas ir 14 zaudējumi pēc kārtas, kurus 2012./2013.gada sezonā piedzīvoja Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet nākamajā sezonā šo sēriju atkārtoja Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Rietumu konferences un pārliecinoša visas līgas līdere ar 45 punktiem 16 mačos ir SKA komanda, kam ar 28 punktiem seko Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", bet vēl divi punkti mazāk ir Helsinku "Jokerit", Jaroslavļas "Lokomotiv" un Maskavas CSKA, kamēr 24 punktus savākuši "Soči" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kur spēlē Kaspars Daugaviņš, bet galvenais treneris ir Pēteris Skudra.

Tikmēr konferences pēdējā vietā ir 11 zaudējumu sērijā esošā Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie pieciem punktiem 15 mačos.

Tikmēr Austrumu konferencē pirmā ir Kazaņas "Ak Bars" vienība ar 31 punktu. Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" ar 24 punktiem ir sestā, Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 12 punktiem ieņem 12.vietu, bet pozīciju zemāk ir "Lada", kas tikusi pie deviņiem punktiem, tikpat iekrājot arī pēdējā vietā esošajai Hantimansijskas "Jugra".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!