Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas speciālists Oļegs Znaroks nav šaubījies par viņa un Harija Vītoliņa vadītās komandas Maskavas "Dinamo" triumfu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņā.

Kā ziņots, KHL finālsērijas izšķirošajā, septītajā, mačā "Dinamo" trešdien izbraukumā ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pieveica Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Omskas "Avangard" vienību, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-3. Finālsērijā Maskavas "Dinamo" hokejisti spēja atspēlēties no sev nelabvēlīga rezultāta 1-3.

"Emociju šobrīd gandrīz nav nekādu, jo esmu iztukšots un noguris. Nav pat spēka priecāties," Znaroka izteicieni pēc finālsērijas septītā mačā citēti portālā "sportbox.ru". "Vēlos pateikties saviem hokejistiem par parādīto raksturu. Viņi līdz pēdējam ticēja panākumam un pelnīti uzvarēja."


"Finālsērija iznāca ļoti smaga un aizraujoša, lai gan to varētu teikt par visu Gagarina kausa izcīņu," atzina Znaroks. "Mēs soli pa solim devāmies uz šo triumfu, un tagad esmu laimīgs, ka viss noslēdzās tik veiksmīgi."

"Pat tad, kad finālā nonācām zaudētājos ar 1-3, ne mirkli nešaubījos par saviem spēlētājiem un bija pārliecināts, ka mēs vēl spēsim visu apgriezt kājām gaisā," izteicās Znaroks. "Tieši tāpēc tad arī pateicu, ka šajā sērijā viss tikai sākas. Kā redziet - nekļūdījos."

"Mēs uzvarējām tāpēc, ka vienkārši bijām labāki. Savādāk sportā nemēdz notikt. Šo panākumu vēlos veltīt saviem tuviniekiem, jo bez viņu atbalsta nekas tāds nenotiktu. Tagad atgriezīsimies Maskavā un kārtīgi nosvinēsim savu triumfu," piebilda Znaroks.

Jau vēstīts, ka līdzšinējās trijās KHL sezonās Gagarina kausu bija izcīnījušas tikai Austrumu konferences komandas - pirmajās divās sezonās triumfēja Kazaņas "Ak Bars", bet pagājušajā sezonā par spēcīgāko vienību kļuva Ufas "Salavat Julajev".

Pujacs bija pirmais Latvijas hokejists, kurš cīnījās Gagarina kausa finālā. Tāpat viņš iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā pirms gaidāmā pasaules čempionāta.

Kā ziņots, "Avangard" komanda Austrumu konferences finālā ar 4-1 pieveica regulārā čempionāta spēcīgāko vienību Čeļabinskas "Traktor", bet Maskavas "Dinamo" Rietumu konferences finālsērijā ar 4-0 pārspēja ambiciozo Sanktpēterburgas SKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!