Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks piekritis nākamajā sezonā vadīt apvienoto hokeja klubu Maskavas "Dinamo", kas izveidosies no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubiem Maskavas "Dinamo" un Balašihas MVD, laikrakstam "Sovetskij Sport" pavēstījis vienības ģenerāldirektors Andrejs Safronovs.

"Mums līgums ar Znaroku noslēgts uz trijiem gadiem, bet pēc katra tas ir jāpārskata. Vēl pirms Gagarina kausa turnīra noslēguma veicām piedāvājumu mūsu treneru štābam un atradām pilnīgu sapratni," pastāstīja Safronovs.

"Tā kā jauna līguma parakstīšana ir tikai formalitāte," uzsvēra ģenerāldirektors. "Uzreiz kā treneri atgriezīsies no Vācijā notiekošā pasaules čempionāta, visu nokārtosim arī juridiski, parakstot līgumus."

Kā ziņots, Znaroks kopā ar Hariju Vītoliņu, kurš ir viņa palīgs arī Latvijas izlasē, otro sezonu pēc kārtas vadīja MVD komandu. Ja pirmajā sezonā Balašihas klubs nemaz nespēja iekļūt Gagarina kausa turnīrā, tad šosezon kļuva par lielākā pārsteiguma autoru un aizkļuva līdz finālam, kurā tikai ar 3-4 piekāpās Kazaņas "Ak Bars" vienībai.

Savukārt Maskavas "Dinamo" šosezon KHL regulārajā čempionātā ieņēma trešo vietu Rietumu konferencē, bet Gagarina kausa pirmajā kārtā ar 1-3 piekāpās Maskavas "Spartak" vienībai.

Jau martā radās bažas par "Dinamo" turpmāko likteni saistībā ar finansiālajām problēmām un komandas ģenerālsponsora "Arch Energy" paziņojuma par sadarbības pārtraukšanu. Tāpēc abas komandas nolēmušas apvienoties, bet jaunās vienības pamatus veidos bijušie MVD spēlētāji un vadība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!