Foto: Sputnik/Scanpix

Bijušais Latvijas hokeja izlases spēlētājs un galvenais treneris Oļegs Znaroks oficiāli apstiprināts par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Maskavas "Spartak" galveno treneri, vēsta kluba paziņojumus.

Znarokam darbā ar "Spartak" komandu pievienosies viņa ilggadējais asistents Harijs Vītoliņš, kurš jau iepriekš intervijās atzina, ka abi esot tuvu darba uzsākšanai ar Maskavas klubu.

Znaroks līgumu ar "Spartak" noslēdzis pēc sistēmas 1+1.

Tādējādi Znarokam atkal būs iespēja strādāt ar latviešiem Mārtiņu Karsumu un Kasparu Daugaviņu, kurus viņš trenēja Latvijas U-20 un pieaugušo valstsvienībā.

Znaroks KHL klubus nav vadījis kopš 2018. gada aprīļa, kad viņu atbrīvoja no Sanktpēterburgas SKA galvenā trenera amata. Tāpat pērn viņu atstādināja no Krievijas izlases trenēšanas pasaules čempionātā.

Savā karjerā Znaroks trīs reizes kļuvis par Gagarina kausa ieguvēju. Divreiz viņš to paveica ar Maskavas "Dinamo", bet vienreiz – ar SKA. Tāpat viņš ar Krievijas izlasi kļuva par olimpisko čempionu, bet pasaules čempionātos Znaroks ieguvis visa kaluma medaļas.

Jau aizvadītajā sezonā Znaroks esot bijis pretendents gan uz Maskavas "Dinamo", gan uz "Spartak" galvenā trenera amatiem.

Savukārt Vītoliņš pagājušā gada decembrī pārņēma Šveices kluba "Davos" galvenā trenera amatu un kopā ar asistentu Viktoru Ignatjevu komandai palīdzot saglabāt vietu augstākajā līgā. Tomēr Davosas vienība pēc sezonas darbā pieņēmusi kanādiešu izcelsmes šveicieti Kristianu Volvendu.

Vītoliņš kā Znaroka asistents divreiz izcīnījis KHL Gagarina kausu, abiem treneriem vadot Maskavas "Dinamo" komandu, kā arī vairākus gadus strādājis ar Latvijas un Krievijas hokeja izlasēm. Znaroka un Vītoliņa vadībā kaimiņvalsts pasaules čempionātos izcīnīja vienu zelta medaļu, vienreiz palika otrajā vietā, bet pāris reizes nopelnīja bronzas godalgas.

Speciālisti arīdzan triumfēja 2018. gada olimpisko spēļu hokeja turnīrā, kad treneri vadīja Olimpiskos atlētus no Krievijas (OAR).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!