Foto: ska.ru

Hokeja treneris no Krievijas Sergejs Zubovs oficiāli apstiprināts par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīga "Dinamo" galveno treneri, un viņš gatavs nekavējoties ķerties pie darba, cieši sadarbojoties ar komandas vadību.

Zubovs par galveno treneri oficiāli apstiprināts AS "Dinamo Rīga" padomes un valdes paplašinātajā sēdē. Jau iepriekš medijos izskanēja, ka tieši Zubovs varētu kļūt par galveno treneri Rīgas klubam.

"Esmu ļoti pateicīgs Rīgas "Dinamo" par izrādīto uzticību, un darīšu visu, lai Rīgas komanda atkal ar savu sniegumu un rezultātiem priecētu lieliskos Latvijas līdzjutējus. Saprotu, ka situācija nav vienkārša, taču tas ir izaicinājums, kuram esmu piekritis, un darīšu visu iespējamo un neiespējamo, lai komanda atkal cīnītos par "play-off"," kluba preses dienestam teica Zubovs. "Priekšā ir ļoti daudz darba pie komandas veidošanas un konkrēta sagatavošanās plāna izstrādes, un nekavējoties arī ķeršos pie darba, strādājot ciešā saistībā ar Rīgas "Dinamo" kluba vadību".

"Dinamo Rīga" padome uzdeva galvenajam trenerim Zubovam izstrādāt komandas jaunās sezonas sagatavošanās plānu, kā arī iesniegt padomei priekšlikumus par galvenā treneru asistentu un komandas spēlētāju sastāva kandidātiem.

Zubovs savulaik aizvadīja veiksmīgu aizsarga karjeru NHL, spēlējot Ņujorkas "Rangers", Pitsburgas "Penguins" un Dalasas "Stars" rindās. NHL regulārajos čempionātos viņš piedalījās 1068 spēlēs, gūstot 152 vārtus un izdarot 619 rezultatīvas piespēles. 2010./ 2011. gada sezonā savu pēdējo hokejista sezonu viņš aizvadīja KHL grandā Sanktpēterburgas SKA.

Pēc karjeras beigām viņš bija kļuva par SKA galvenā trenera palīgu, bet 2015. gada oktobrī pēc Andreja Nazarova atlaišanas kļuva par galvenā trenera pienākumu izpildītāju. Tomēr pēc vienas sezonas SKA galvenā trenera amatā līgums ar viņu netika pagarināts, bet 2017. gada pavasarī viņš pārņēma HK "Soči". 2019. gada oktobrī Zubovs zaudēja "Soči" galvenā trenera amatu, un kopš tā laika nav bijis aktīvs treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!