Foto: F64
Piektdien, 21. septembrī, visā valstī risinās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētā "Olimpiskā diena 2018", kas 650 norises vietās visā Latvijā kopā pulcēs jaunu pasākuma dalībnieku rekordskaitu – vismaz 145 000 dalībniekus no 95 Latvijas novadiem un pilsētām.

"Olimpiskās dienas 2018" pasākumi notiks gandrīz katrā Latvijas novadā un pilsētā. Rīgā centrālais pasākums norisināsies Rīgas Hanzas vidusskolas stadionā (Grostonas iela 5), kas plkst.9:50 iesāksies ar kopīgu Olimpisko rīta vingrošanu, kurā piedalīsies vairāk kā 1000 pārstāvju no Rīgas izglītības iestādēm. Vingrojumu vadīs tā autore, fiziskās sagatavotības trenere Diāna Stupele. LOK karogu pasākuma ievadā pacels Latvijas Jaunatnes Olimpiskās komandas "Buenosairesa 2018" karognesējs, peldētājs Didzis Rudavs, bet kopā ar bērniem vingros arī Olimpieši un basketbola kluba "VEF Rīga" pārstāvji. Pēc Olimpiskās dienas vingrojuma, Rīgas Hanzas vidusskolas stadionā, risināsies stafešu sacensības, kā arī 3x3 basketbola turnīrs skolu komandām.

Vienlaicīgi visās Latvijas "Olimpiskās dienas 2018" norises vietās pasākums sāksies ar Olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis ir dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu.

Izglītības iestāžu audzēkņi iepazīsies ar tenisu un tā spēles noteikumiem, piedalīsies stafetēs un citās sporta sacensībās, kā arī radošajos konkursos. Papildus vienojošajiem pasākumiem, organizētāji "Olimpiskās dienas 2018" norises vietās tiek aicināti izstrādāt savu individuālo pasākumu programmu, lai plašāk popularizētu Olimpiskos sporta veidus un Olimpiskās idejas.

"Olimpiskās dienas 2018" pasākumu dalībniekiem tiks pasniegti SOK 2018.gada sertifikāti, bet katra pašvaldība saņems LOK speciālbalvas.

Ar "Olimpisko dienu 2018" arī šogad sāksies "Eiropas Sporta nedēļas" pasākumu programma. "Eiropas Sporta nedēļa" norisināsies 22.-29.septembrī un tās mērķis būs veicināt fiziskās aktivitātes visā Eiropā un tajā iesaistīties tiks aicināts ikviens Latvijas iedzīvotājs.

Ar "Olimpiskās dienas 2018" vingrojuma kompleksu, kā arī citu noderīgu informāciju var iepazīties LOK mājaslapā internetā www.olimpiade.lv, sadaļā "Olimpiskā diena".

"Olimpiskās dienas" norisi Starptautiskā Olimpiskā komiteja atbalsta kopš 1987.gada, aicinot pasaules valstu nacionālās Olimpiskās komitejas atzīmēt SOK dzimšanas dienu. LOK aicinājumam pievienojās 1992.gadā.

Olimpiskā diena ir vienīgais vispasaules pasākums, ko ik gadus organizē Olimpiskā kustība. Lielākā daļa nacionālo Olimpisko komiteju piecos kontinentos izmanto šo iespēju, lai popularizētu Olimpiskās vērtības – izcilību, draudzību, cieņu.

LOK "Olimpisko dienu" rīko apliecinot atbalstu Olimpiskajiem ideāliem, veselīgam dzīves veidam un Godīgas spēles principiem sportā.

Ar 2008.gadu "Olimpiskajā dienā" ir iespēja tuvāk iepazīties ar Olimpiskajiem sporta veidiem, klātienē satikt Olimpiešus un kopā ar viņiem izmēģināt dažādus sporta veidus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!