Foto: Publicitātes foto

Sākusies pieteikšanās ģimeniskākajam Eiropas Sporta nedēļas pasākumam –
#BeActive Ģimeņu pludmales spēlēm 17. septembrī sporta centrā Ruukki, Mārupē. Dalība pasākumā bez maksas, taču reģistrācija jāveic līdz 15.septembrim plkst. 17.00 vai līdz tiks sasniegts maksimālais komandu skaits – 30 ģimenes: https://beactive.lv/gimenu-pludmales-speles. Pieteikšanās pasākumam norises dienā uz vietas nebūs iespējama.

Ģimeņu spēļu dalībniekus visas dienas garumā sagaida ne vien azartiskas sacensības un uzdevumi – ātruma un veiklības stafetes, SUP airēšana, aktivitātes smiltīs, dažādu prasmju pārbaudīšana, bet arī citas daudzveidīgas aktivitātes. Būs smilšu aplikācijas, sejiņu apgleznošana, zinātnisko eksperimentu priekšnesums. Noslēgumā – apbalvošana.

"Ja ģimene ir fiziski aktīva, arī bērni pierod tādi būt. Labs paņēmiens, kā fiziskās aktivitātes ģimenē veidot par veselīgu un patīkamu paradumu, ir jebko, kas tiek darīts kopā ar bērniem, pārvērst piedzīvojumā," uzsver viens no šī gada #BeActive vēstnešiem titulētais pludmales volejbolists Edgars Točs. Ikdienā Edgars ir tētis diviem bērniem un uzskata, ka ir svarīgi būt par piemēru viņiem. Tajā skaitā esot aktīvam un iesaistot arī mazos dažādās sportiskās aktivitātēs.

"Īpaši mūsdienās, kad ir pieejami tik daudz "kārdinājumu" – dažādas tehnoloģijas un citi "dzīves atvieglojumi", ir svarīgi rast laiku būt kopā ar ģimeni un bērniem un būt aktīviem," saka vēstnesis.

Dalībai ģimeņu spēlēs komandā jāpiesaka 2 pieaugušie un 2 vai vairāk bērni (vecumā no 5 līdz 15 gadiem ieskaitot). Kopējais bērnu skaits komandā ir neierobežots, taču katrā uzdevumā piedalīties drīkstēs 4 no pieteiktajiem ģimenes locekļiem – 2 pieaugušie un 2 bērni.

Uzdevumu apraksta un maršruta lapas komandām tiks izsniegtas ierašanās laikā sacensību norises dienā. Komandas saņems arī īpašos #BeActive Ģimeņu pludmales spēļu kreklus. Komandai būs jāapmeklē noteikts skaits kontrolpunktu – tajos būs jāveic uzdevumi, kas ietvers dažādu sporta veidu elementus, ātruma, veiklības, spēka un erudīcijas pārbaudījumus. Lai piedalītos sacensībās, nav nepieciešama īpaša fiziskā sagatavotība.

Sacensību norises vietā būs pieejams dzeramais ūdens no dzesētāja, tāpēc, lai saudzētu vidi, lūgums ierasties ar savām pudelēm, kuras varēs uzpildīt.

Programma
o 10:10 – 11:00 Ierašanās
o 11:00 Pasākuma atklāšana
o 11:20 – 15:10 Uzdevumi komandām
o 16:00 Ģimeņu spēļu apbalvošana

Ģimeņu sacensībām ieslidoties, rīkotāji aicina izpildīt arī #BeActive vēstneša Edgara Toča un dēla Emīla izaicinājumu. Publicējot foto vai video savā Instagram profilā, var laimēt dažādas balvas.

Daudzveidīgi sporta pasākumi visā Latvijā


Ikvienam pieejami sporta pasākumi Eiropas Sporta nedēļas laikā notiek visā Latvijā. 17. septembrī plkst. 19.00 Ruukki pludmales centrā notiks Zumba nakts ar Latvijas labāko Zumba Fitness instruktoru meistarklasēm, 23. septembrī 20 pilsētās gaidāma Latvijas Orientēšanās nakts 2022. Tradicionālais #BeActive Pārgājiens Abavas senlejā un tās apkārtnē notiks 24. septembrī – varēs izvēlēties no četrām dažāda garuma distancēm dienas laikā – 3 km, 11 km, 16 km un 27 km, kā arī – 9 km krēslas posmu. Reģistrācija: www.beactive.lv/pargajiens. Būs arī Nakts peldējums, Sporta forums "SPORTSCOMM '22", Eiropas Skolu sporta diena un citi pasākumi.

Tikmēr jau šobrīd sadarbībā ar aktīvās atpūtas profesionāļiem no PostNos, rīkotāji piedāvā 12 bezmaksas taku maršrutus visā Latvijā. Vairāk informācijas par šo: www.beactive.lv/takas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!