Foto: Publicitātes foto
"Sanatorijas "Belorusija" Amatieru kausa skvošā 2011" otrajā posmā uzvarējis viesis no Dioenvidāfrikas Republikas Nīls Eiberss M1 klasē, bet M2 klasē triumfēja Matīss Imbrovics, informē sacensību organizatori.

Pēc turnīra noteikumiem, M1 klasē tika iedalīti spēlētāji, kuri nacionālajā reitingā ieņem no 6. līdz 39.vietai, savukārt M2 klasē piedalījās tie spēlētāji, kuri reitingā atrodas 40.vietā vai zemāk.


M1 klasē pēc kvalifikācijas maču izspēles tika noteikts līderu trijnieks, kuri savā starpā sadalīja godalgotās vietas. Trešo vietu ieņēma bijušais badmintonists Jānis Jēkabsons no Liepājas, otrā vieta tika rīdziniekam Mārim Loginam, savukārt uzvaru M1 klasē izcīnīja sportists no Dienvidāfrikas Nīls Eiberss. Nils vairākus gadus ir dzīvojis un strādājis Latvijā, papildus aktīvi nodarbojoties ar skvošu klubā "Baltic Squash Institute". Pirms diviem gadiem viņš kopā ar laulāto draudzeni, kura dzimusi un augusi Latvijā, atgriezās Keiptaunā. Jūlija sākumā Nils kopā ar ģimeni atkal ieradās Latvijā – apciemot radus un draugus, kā arī uzspēlēt skvošu ar vecajiem paziņām. Turnīrā viņam izdevās nezaudēt nevienu setu, tādējādi apliecinot savu spēles līmeni.

Spēles M2 klasē sākās ar paša jaunākā "Amatieru kausa" dalībnieka Edvarda Stikuta (12 gadi) un paša vecākā dalībnieka Viktora Samardaka (48 gadi) divkauju. Šajā mačā pieredzējušākajam spēlētājam izdevās uzveikt junioru. Taču tālāk Viktoram ceļā stājās 16 gadus jaunais liepājnieks Matīss Imbovics, kurš piekāpties nevēlējās. Jāpiebilst, ka šajā "Amatieru kausa" posmā Matīss bija savu uzdevumu augstumos – viņš pārliecinoši uzveica 14 gadus jauno Ņikitu Opļetinu no Rīgas, savukārt finālā tikās ar Kārli Pekstiņu, kurš šajā gadā atzīmēja savu 19. dzimšanas dienu un kura spēles līmenis strauji pieaug. Nepavisam ne vieglajos trīs setos veiksme tomēr bija Matīsa pusē, un viņš uzveica Kārli ar rezultātu 2:1. Trešo vietu M2 klasē izcīnīja Boriss Ivanovs.

Trešais "Amatieru kausa" posms, finālposms, tiek plānots 20.augustā. Tajā piedalīties tiks aicināti 20 labākie spēlētāji pēc abu kvalifikācijas posmu rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!