Foto: Publicitātes foto
Nākamo svētdien, 12.septembrī, Mežaparkā pie atpūtas parka "Mežakaķis" jau septīto gadu pēc kārtas pulcēsies taku un šķēršļu skrējiena "Lāčplēšu kross" dalībnieki no visas Latvijas, cīnoties ar Mežaparka kalnaināko apvidu un šķēršļiem 3 dažādās distancēs: 0.5-1km Laimdotas bērnu, 6.3km Lāčplēšu un 12.6km Bruņinieku skrējienos. Skrējienā plāno piedalīties Latvijas rekordists 10km šosejā un šī gada Latvijas čempions 10km un pusmaratonā Dmitrijs Serjogins, kā arī citi panākumus dažādos sporta veidos guvušie atlēti, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

"Lāčplēšu kross" allaž ir bijis lielisks brīvdienas pavadīšanas veids ģimenēm, taču ne tikai kuplā skaitā startējošās ģimenes, bet arī pārējie skriešanas entuziasti ir iecīnījuši šīs sacensības, jo "Lāčplēšu kross" izceļas ar savu īpašo noskaņu gan sacensību centrā, gan arī trasē. Sacensību centrā visas dienas garumā norisinās tādas aktivitātes kā bruņinieka gredzena kalšana, loku šaušana, bruņinieku priekšnesumi, rokdarbu darbnīcas un citas aktivitātes, bet distancē ir izvietoti tematiskie šķēršļi ar tādiem nosaukumiem kā Varoņa taka, Kangara tīkls, Lāčplēša josta, Laimdotas laipa, Kokneša bluķi, Melnā bruņinieka bedres, Spīdolas slazds, Sumpurņa siena. Šķēršļi ir veidoti tā, lai tos visi dalībnieki varētu pārvarēt un finišēt ar gandarījumu, priecāties par paveikto un kopā būšanu. Visu distanču dalībnieki finišā saņems skaistas Lāčplēšu medaļas un citu atbalstītāju sarūpētās dāvanas.

Uz sacensībām tiek aicinātas ģimenes ar bērniem, kā arī profesionāli skrējēji un aktīvas dzīves veida piekritēji. Šogad ātrākie elitārās 12km Bruņinieku distances uzvarētāji kā parasti saņems organizatoru sarūpētās naudas balvas. Reģistrēties līdz pat 10.septembrim un uzzināt vairāk var mājas lapā www.lacplesukross.lv. Sacensību centrā arī būs iespēja reģistrēties ierobežotam daudzumam dalībnieku.

Pagājušā gada titulus "Bruņinieku distancē" mēģinās aizstāvēt Dmitrijs Serjogins un 2019.gada bronzas medaļas ieguvēja pusmaratonā Klinta Lauska, kura pērn sīvā cīņā apsteidza vairākkārtējo Latvijas čempionāta medaļnieci Kitiju Valteri. Lielais vairums dalībnieku ir skriešanas entuziasti, bet bez iepriekš minētājiem vieglatlētiem ir piedalījušies arī citi valsts čempionātu medaļnieki vieglatlētikā, orientēšanās, triatlonā, šķēršļu skrējienos kā Artjoms Rekuņenko, Jānis Girgensons, Artūrs Pauliņš, Irita Puķīte, Māris Ābele, Andris Ronimoiss, Dainis Limanāns, Oskars Cimmermanis un citi.

Apmeklētājiem būs unikāla iespēja sekot līdzi sacensību gaitai, jo distance izveidota 6.3 kilometru aplī, ko garākās distances dalībnieki veiks divas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!