Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

SEB MTB kalnu divriteņu maratona trešajā posmā, kas svētdien risinājās Cēsīs, svētdien uzvaru izcīnīja igaunis Kaspars Austa, kurš pārstāv "Trek-Philips" komandu, un "Rietumu-Delfin" braucēja Lelde Ardava.

Šis paralēli bija arī Latvijas čempionāts maratona distancē.

68 kilometrus garajā "Rexona" sporta distancē triumfējušais Austa septiņus kilometrus pirms finiša distancē aizbēga no "Rietumu-Delfin" komandas braucējiem Dmitrija Sorokina un Ivana Prokofjeva, kurus finišā apsteidza par attiecīgi 22 un 43 sekundēm.


"Jūtos noguris, jo pēdējās desmit dienas no vietas startēju daudzdienu MTB kalnu divriteņu maratonā Igaunijā, kā arī BMX sacensībās," pēc sacensībām apstāstīja Austa.

Trešās vietas ieguvējs Prokofjevs sacensībās ieguva gan labākā U-23 braucēja titulu, gan arī bija labākā kalnu braucēja balvu un ieguva "Thule" kalnu karaļa kreklu, atņemot to Austam.

Šī gada pirmajos trijos posmos uz goda pjedestāla SEB MTB sacensībās vīriešu konkurencē kāpuši astoņi dažādi sportisti.

Sieviešu konkurencē joprojām nepārspēta ir iepriekšējās SEB MTB sezonas līdere Ardava, par 11 minūtēm apsteidzot Danu Rožlapu no "Fisherteam". Savukārt trešajā vietā ierindojās Ingrīda Šmite, kura pārstāv "Trek-Philips" komandu.

46 kilometrus garajā "Virši A" tautas distancē sīvā konkurencē triumfēja Jānis Ozols no "Veloserviss" komandas, kurš finiša spurtā apsteidza Jāni Bērziņu (ZZK-"Cēsis"-SEB). Savukārt trešajā vietā ierindojās Bērziņa komandas biedrs Mārtiņš Blūms.

"Šogad Cēsu posmā "Virši A" tautas distance bija sarežģītāka un interesantāka nekā pērn - ar daudziem kāpumiem, gariem nobraucieniem un citiem līkločiem, tādēļ dalībniekiem bija nepieciešams koncentrēties un braukt distancē īpaši uzmanīgi," pēc sacensībām pastāstīja to organizators Igo Japiņš. "Braucēji piedzīvoja gan sauli, gan lietu un vēju, līdz ar to trasē vietām bija dubļi. Lielu spēku dalībniekiem prasīja braukšana pret vēju."

Arī SEB MTB maratona posms Cēsīs turpina pārspēt iepriekšējās sezonas dalībnieku skaita rādītājus - tajā startēja 2290 dalībnieki, kas ir par 231 dalībnieku vairāk nekā pērn. Kā ierasts populārākā bija "Virši A" tautas distance, kurā piedalījās 1818 riteņbraucēji. "Rexona" sporta distancē startēja 262 dalībnieki, "Mammadaba" veselības distancē (bez laika kontroles un sacensību elementa) savus spēkus pārbaudīja 80 velobraucēji, savukārt "Kārums" bērnu sacensības pulcēja 140 mazos velosipēdistus.

Latvijas čempionāts šosezon norisināsies sešos posmos, kas ir par vienu mazāk nekā pērn.

Maratona turpinājumā 15.jūlijā riteņbraucēji sacentīsies Vietalvā, 5.augustā posms notiks Tukumā, bet sezona noslēgsies 23.septembrī ar sacensībām Smiltenē.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā maratona kopvērtējumā uzvarēja igaunis Alans Orass un Ardava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!