Lai veicinātu aktīvu atpūtu pludmalē, šogad BeActive Pludmales spēles rīko divās Eiropas valstīs – 23. un 24. jūlijā tās notika Ventspilī, bet jau 3. un 4. septembrī tās gaidāmas Portimao pludmalē Portugālē

Līdzīgi kā Ventspilī, iecerēts Eiropas Ģimeņu kauss, dalībnieki varēs izmēģināt kādu no sporta disciplīnām, piedalīties 5 kilometru skrējienā pludmalē un iesaistīties citās sporta aktivitātēs.

2019. gadā Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) kopā ar septiņām citu valstu sporta organizācijām apvienojās Eiropas Savienības "Erasmus+" projektā, lai meklētu jaunus veidus, kā cilvēkus neatkarīgi no vecuma, veselības iespējām, fiziskās sagatavotības vai prasmēm piesaistīt aktīvam dzīvesveidam, tostarp aktīvai atpūtai pludmalē. "Gan 2019. gadā, gan šogad BeActive Pludmales spēles ir pierādījušas, ka atpūta pludmalē ir ne tikai sportiska izklaide brīvā laika pavadīšanai, bet arī saliedējošs, iekļaujošs un mazkustīgumu mazinošs pasākums ikvienam. Divu dienu laikā 20 Latvijas sporta federācijas Ventspils pludmalē radoši iepazīstināja ar desmitiem sporta veidu, iesaistot daudzus no teju 1000 dalībniekiem," stāsta LSFP prezidents Einars Fogelis.

Septembra sākumā notiekošajās BeActive Pludmales spēlēs Portugālē ikviens dalībnieks varēs izmēģināt pludmales volejbolu, pilates, jogu, sērfošanu, pludmales tenisu, ūdens aerobiku, handbolu, pludmales futbolu, krosfitu, kapoeiru, dejas un citas aktivitātes. Notiks arī Eiropas Ģimeņu kauss, kurā dalību jau apstiprinājušas ģimenes no vairākām valstīm un kuras 12 uzdevumu laikā pārbaudīs savas fiziskās spējas, zināšanas un komandas garu.

Starptautiskās sporta un kultūras asociācijas projektu vadītāja Laura Marija Tīdla, kura apmeklēja arī spēles Ventspilī, skaidro: "Fiziskās aktivitātes sniedz daudzus ieguvumus – uzlabo veselību, mentālo labsajūtu, kā arī veido kopīgas atmiņas par kvalitatīvi pavadītu laiku. Tas ir īpaši svarīgi, atgūstoties pēc pandēmijas, kuras ietekme uz sabiedrības veselību joprojām vēl nav pilnībā izpētīta. BeActive Pludmales spēles ir viens no brīnišķīgiem veidiem, kā ģimenei kopā doties ārpus telpām un būt fiziski aktīviem."

BeActive Beach Games spēles radītas, lai meklētu jaunus veidus, kā cilvēkus neatkarīgi no vecuma, veselības iespējām, fiziskās sagatavotības vai prasmēm piesaistīt aktīvam dzīvesveidam gan dabiskajās, gan mākslīgi (piemēram, pilsētvidē) veidotajās pludmalēs. Sporta spēļu modelis izveidots Erasmus+ projekta ietvaros, Latvijas Sporta federāciju padomei sadarbojoties ar citām Eiropas valstu un starptautiskām sporta organizācijām. Pludmales sporta spēlēs šogad Ventspilī ierodas arī ģimenes un sporta organizāciju pārstāvji no teju desmit citām Eiropas valstīm, lai pludmales sporta kustību paplašinātu arī savās zemēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!