Foto: Agnis Melderis

Pagājušās nedēļas nogalē sporta un atpūtas kompleksā "Mežezers" aizvadīts "Vivus.lv" MTB Maratona 2020. gada sezonas 4. posms, kur, piedaloties Latvijas kalnu riteņbraukšana elitei, noskaidroja ātrākos braucējus "HRX Maratona", "Latvijas Valsts Meži" pusmaratona, "Baltais" pusaudžu un "Johnny Bloom’s" veselības distancēs.

"Trasē ir ļoti daudz ainavisku elementu, ir vietas, kas ļauj sajust plašumu un izbaudīt Vidzemes klasisko ainavu. Cenšamies izmantot visu šeit pieejamo ziemas sporta veidu infrastruktūru - gan kalnu, gan distanču slēpošanas trases. Domājam, kā distancē veiksmīgi apvienot sakoptu vidi un dabas radīto skaistumu. Tāpēc tajā ir gan platas stigas, gan mazas taciņas, gan arī zvēru takas. Gari kāpumi un nobraucieni, kas summā veido daudz augstuma metru. Vēlamies, lai dalībniekiem ir interesanti, tāpēc piedomājam gan pie trases tehniskās sarežģītības, gan pie tā, lai brauciens būtu vizuāls baudījums," par trasi stāsta rīkotāji.

Arī šajā sezonā VIVUS.lv MTB Maratons dalībnieki savus līdzjutējus lutina ar sportiskajām intrigām distancēs un dalībniekus ar neaizmirstamiem piedzīvojumiem. Katrā no aizvadītajiem posmiem bijis cits uzvarētājs. Tas arī bija šī trešā posma aktuālais jautājums - vai tradīcija tiks turpināta, vai kādam būs pa spēkam atkārot savu triumfu.

HRX Maratona distancē ierindā bija gandrīz visi spēcīgākie riteņbraucēji. Starts un pirmais kilometru garais kāpums ieved sportistus mežā. Pirmais, kurš sasniedz CAT aktīvākā braucēja starpfinišu ir Sandijs Kļaviņš (Velo Express Aerify). Tālāk grupa izriņķo pa distanču slēpošanas trases pakalniem un nokļūst meža taciņās. Līdz otrā apļa sākumam lielā grupa sarukusi līdz diviem izteiktiem līderiem - Oskars Muižnieks un Arnis Pētersons, kuriem seko jau pieminētais trases autors Lauris Purniņš (visi DTG-Mysport). Skatītāji ar nepacietību gaida šīs intrigas sportisko atrisinājumu finišā, un pēc finiša spurta Arnis iekrāj nelielu pārsvaru un izcīna pirmo uzvaru pēc atgriešanās MTB sacensību. Oskara Muižnieku otrā vieta ļauj viņam saglabāt sacensību seriāla un HRX maratona distances līdera kreklu. Dāmu konkurencē turpināja dominēt Katrīna Jaunslaviete-Kipure (ZZK), kura aiz sevis atstāja Leldi Ardavu (VW Komerctransports – Veloprofs.lv) un Viju Frīdu (TK Sniegpulkstenīte).

Latvijas Valsts Meži pusmaratona distancē savu trešo uzvaru četros posmos izcīnīja Gints Lūsis (DTG-Mysport), kas aiz sevis atstāja līdzšinējo līderi Mārtiņu Daļecki (Veloexpress-Aerify) un Ģirtu Cirveli (Roadex). Dāmu konkurencē pie savas kārtējās uzvaras tika Evelīna Ermane-Marčenko (ZZK), bet atlikušās vietas uz goda pjedestāla sadalīja Renāte Radionova (Carnikava) un Lāsma Elizabete Vaivode (LiVelo/Zelta Zeme).

Vivus.lv MTB Maratona ietvaros notiek Latvijā lielākās pusaudžu kalnu riteņbraukšanas sacensības – Baltais Pusaudžu distance, kurā šogad neredzēta intriga – līdz šim katrā posmā ir cits uzvarētājs un arī kopvērtējuma līderis, kurš startē īpašā Baltais distances līdera kreklā ir cits.

Pļaviņu posmā otro uzvaru sezonā izcīnīja Rihards Lozbers (Hawaii Express Scott), otrais komandas biedrs Kristers Celitāns, kurš pārņem kopvērtējuma līdera kreklu no Gustava Krasta, kuram Pļaviņās trešā vieta.

Sacensību karuselis turpinās griezties 12. septembrī, kad rīkotāji aicina ciemos uz Igaunijas pierobežu, kur Apes mototrasē tiks dots starts HRX maratona 100km un Latvijas Valsts Meži pusmaratona, jeb 50km distancei. Tāpat arī Baltais Pusaudžu, Johnny Bloom’s Veselības un bērnu braucieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!