Foto: Publicitātes foto
Ar dzīvespriecīgu ballīti tika aizvadīts gada notikums skrituļslidošanā Latvijā – "Spice" skrituļslidošanas maratons Mārupē. Pasākums kopumā pulcēja ievērojamu skaitu skrituļslidotāju – profesionāļus, amatierus un atbalstītājus no visas Latvijas, Baltijas un citām valstīm. Vispopulārākā no distancēm šogad bija 0,5- 1km garais Bērnu brauciens, kurā uz starta līnijas stājās vairāk nekā 250 mazo skrituļslidotāju vecumā līdz 12 gadiem, informē sacensību rīkotāji.

Pirmie sacensību dalībnieki pie Mārupes vidusskola pulcējās jau no plkst. 9:00, lai sagatavotos startam Sporta distances braucienā, kurā tika noskaidrots Latvijas čempions arī skrituļslidošanā. Vīriešu konkurencē to izcīnīja Reinis Znotiņš, bet no sievietēm ātrākā izrādījās Laima Kaufiņa. "Spices" skrituļslidošanas maratona Sporta distancē par uzvarētāja titulu cīnījās ne tikai skrituļslidotāji no Latvijas, bet arī no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Polijas. Starptautiskā konkurencē uzvarētāju laurus plūca Polijas pārstāvis Vojciehs Barans un ukrainiete Anna Muzika.

Tautas distances dalībniekiem ierasto 14 km vietā bija iespēja izaicināt sevi 21,2 km garā trasē. Šajā distancē ātrākais vīriešu konkurencē bija Randars Ivanovs no Igaunijas (0:40:16), aiz sevis atstājot latvieti Sandri Šņori, kurš atpalika no līdera vien par sekundes simtdaļām. Trešais Tautas distancē finišēja Haralds Demovs. Starp sievietēm ātrākā izrādījās igaunietes – Tūli Vāhere, kas trasi veica 40 minūtēs 27 sekundēs, otro vietu ieguva Elizabete Jīgi, goda pjedastālu spraigā cīņā par trešo vietu sasniedza Veronika Ivanova.

Ģimeņu brauciens bija kā apliecinājums tam, ka vislabāk sportot un aktīvi pavadīt laiku ir visai ģimenei kopā. Krāšņos un radoši veidotos tērpos, lieliskā noskaņojumā trasē devās vairāk nekā 200 mazu un lielu skrituļslidotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!