Foto: Agnis Melderis

Nedēļas nogalē Alūksnē – sporta centrā "Mežinieki" - notika 2020. gada "Vivus.lv" MTB Maratona otrais posms. Kalnu divriteņu braucēji sacentās 59km garajā HRX maratona un 34km garajā "Latvijas Valsts Meži" pusmaratona, kā arī 10km garajos "Baltais" pusaudžu un "Johnny's Bloom" Veselības braucienos.

Alūksnes posms tika gaidīts ar lielu nepacietību, jo, ņemot vērā pieteikušos dalībnieku sastāvu, tieši šīm sacensības bija jākļūst par pēdējos gados spraigākajām MTB sacensībām Latvijā. Uz starta izgāja gan mājinieks Oskars Muižnieks ("DTG-MySport"), kurš pēdējos gados dominē Latvijas MTB maratona sacensībās, gan Mārtiņš Blūms ("CST-Post.NL-Bafang"), kurš šogad sevi lieliski apliecinājis pasaules līmeņa MTB krosa sacensībās. Dāmām par galveno favorīti tika uzskatīta lietuviete Katarzina Sosna no Itālijas komandas "Torpado – Sudtirol MTB Pro Team".

Šogad Alūksnes posma trases veidotājam Gunāram Rozenbergam izdevās mainīt un pilnveidot trases konfigurāciju, lai maksimāli daudz braukšana būtu pa meža takām. Startā kā ierasts bija ātrs un kalnains posms pa Mežinieku biatlona trasi, bet turpinājums apkārt Alūksnes ezeram ar izbraukšanu caur Pilssalu, Alūksnes pils parku un atgriešanos Mežinieku sporta bāzē.

Kā pirmie uz starta stājās vairāk kā 250 HRX maratona dalībnieki, un jau no pirmajiem kilometriem divatā no citiem konkurentiem aizbrauca galvenie sacensību favorīti Mārtiņš Blūms un Oskars Muižnieks. Oskars, kurš lieliski pārzina trasi, visas reizes atbildēja uz Mārtiņa mēģinājumiem "aizbēgt", tāpēc uzvarētāju Alūksnes posmā noteica pēdējie distances metri un finiša sprints. Šogad Alūksnē Oskaram otrā vieta, bet uzvara cēsiniekam Mārtiņam Blūmam. Arī trešās vietas noskaidrošanai bija nepieciešams finiša sprints, kur ātrāks bija Lauris Purniņš ("DTG-MySport").

Dāmu ieskaitē maratona distancē savu spēku parādīja Itālijas profesionālās MTB komandas dalībniece Katarzina Sosna no Lietuvas, kura aiz sevis atstāja pašreizējo MTB maratona Latvijas čempioni Leldi Ardavu ("VW Komerctransports-Veloprofs.lv") un Katrīnu Jaunslavieti-Kipuri (ZZK).

Latvijas Valsts meži pusmaratona distancē kā ierasts bija viskuplākais dalībnieku skaits un vēl spraigākas cīņas, jo šeit tikai 5 min pēc finiša ar fotofiniša palīdzību izdevās noteikt, ka Alūksnē "par mata tiesu" ātrāks bija Ģirts Cirvelis, otrais Mārtiņš Daļeckis, bet trešais Kārlis Vanags.

Dāmu ieskaitē šajā distancē viss goda pjedestāls U23 braucējām Renātei Rodionovai, Evelīnai Ermanei-Marčenko un Elzai Lāsmai Vaivodei Evelīna Ermane-Marčenko.

Par prieku daudzajiem līdzjutējiem, kā pirmie par intriģējošu finišu parūpējās "Baltais" Pusaudžu distances braucēji Uldis Vorons (RKV Team) un kopvērtējuma līderis Rihards Lozbers (Hawaii Express Scott), kuri līdz pat pēdējam metram cīnījās par uzvaru. Finiša līniju pirmais šķērsoja Uldis, bet Rihards saglabāja "Baltais" Līdera kreklu arī uz nākošo posmu Cēsīs. Trešo vietu ieguva Gustavs Krasts.

"Johnny's Bloom" distancē piedalījās braucēji, kas pārsnieguši 14 gadu vecumu un nepiespiestā gaisotnē vēlējās izbaudīt brīvdienas uz MTB velosipēda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!