Foto: Publicitātes foto
Šī gada februārī Latvijas amatieru un entuziastu hokeja turnīriem pievienojās no Kanādas aizgūtais unikāla formāta hokeja turnīrs "Red Bull Spēka 5". Lai cīnītos par turnīra uzvaru, dalībniekiem divas nedēļas nogales pēc kārtas bija iespēja piedalīties atlases posmos – Valmierā, Daugavpilī, Liepājā un Rīgā.

Noslēdzoties Rīgas atlases posmam, noskaidrotas spēcīgākās hokeja amatieru un entuziastu komandas, kuras cīnīsies par uzvaru finālturnīrā, 1. martā, T/C "Akropole" ledus hallē.

Komandas, kuras dosies uz finālturnīru 1. martā: "TrimenTractors", "Neasas slidas", HK "Šlāgeris", HK "Ķengarags", "Hokejs!", "Cirma 2", "Salat", "Jagerbomb", "Falling Stars", "Sportland", "Carnikavas Nafta", "Fortnite Boti", HK "Lāčplēsis", "Vector", MIX, "Skill Inside", "TIKKO NO VĀCIJAS" un "Pa 5desmit".

Sacensībās varēja piedalīties jebkura līmeņa hokeja spēlētāji (izņemot aktīvos Latvijas hokeja virslīgas un Junioru attīstības hokeja līgas spēlētājus), kuri sasnieguši pilngadību.

Spēles noteikumi:
Spēle sākas vienādos sastāvos, spēlējot 4 pret 4, bez vārtsargiem. Spēles ilgums ir 6 minūtes. Komandai, kas pirmā gūst vārtus, uz 1 minūti pievienojas piektais spēlētājs. Vairākums beidzas un piektais spēlētājs pamet spēles laukumu tad, ja:
• 1 minūtes laikā netiek gūti vārti;
• komanda vairākumā gūst vārtus;
• vārtus gūst komanda, kas atrodas mazākumā, pārņemot vairākumu uz 1 minūti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!