Foto: LETA

Sestdien, 14. maijā, norisinājās "Rimi" Rīgas maratona Bērnu diena un ģimeņu skrējiens. Portāls "Delfi" piedāvā ielūkoties tā norisē.

Pulksten 10 norisinājās "DDP jūdze", kas aizvieto agrāk notikušo ģimenes skrējiens. Tās dalībniekiem bija jāpieveic 1609 metrus gara distance, kas sākās un beidzās pie Brīvības pieminekļa.

"Rimi" Bērnu dienas tradīcija aizsākās 2013. gadā.

Organizatori portālam "Delfi" atklāja, ka labāko sniegumu jaunajā Rīgas centrā izveidotajā trasē, kas nākamā gada Pasaules čempionātā skriešanā Rīgā pulcēs ātrākos planētas jūdzes skrējējus, šogad uzrādīja "Latvija pasaulē" izlases dalībnieki.

Latvijas čempiona titulu kungiem sīvā konkurencē ieguva Jānis Razgalis, bet dāmām nepārspēta palika Austra Ošiņa. Kopumā "DPD jūdzes" distancei bija reģistrējušies vairāk nekā 2000 dalībnieku, bet mazajām Bērnu dienas distancēm sasniegts dalībnieku reģistrācijas limits – 3500 dalībnieki. Paši mazākie, taču ne mazāk talantīgie skrējēji, Brīvības pieminekļa pakājē Bērnu dienas distancēs – 200 m un 400 m, kā arī Happy mazuļu trasītē, šodien skries līdz pat pulksten 16.

"DPD jūdzes" starts un finišs 14. maijā tika organizēts pašā galvaspilsētas sirdī – pie Brīvības pieminekļa, 1,6 km garā skrējiena laikā ļaujot piedzīvot Brīvības un Kalpaka bulvāru, kā arī Elizabetes un Valdemāra ielu burvību. Distanci, kas vienlaicīgi bija arī Latvijas čempionāts jūdzes skrējienā, izskrēja gan pilnīgi iesācēji, gan ģimenes ar bērniem, gan jau pieredzējuši skrējēji, ātruma cienītāji un Latvijas ātrākie vieglatlēti – "Latvija pasaulē" izlases dalībnieki.

Latvijas čempiona titulu kungu konkurencē ieguva pieckārtējais Latvijas čempions 1500 metru distancē Jānis Razgalis, savukārt dāmu skrējienā nepārspējama palika Austra Ošiņa, kas iepriekš ir izcīnījusi čempiones titulu Lietuvas Jūras jūdzes skrējienā, sasniedzot līdz šim savu augstāko personisko rezultātu starptautiskajā arēnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!