Foto: F64
Sestdien, 18. septembrī, Liepājas stadionā "Daugava" un jūrmalas parkā notika šīs sezonas pirmspēdējais Latvijas piedzīvojumu un izturības pasākums – "Drosmes skrējiens".

Kā iepriekš informēja rīkotāji, dalībnieki pilsētvidē ierīkotajās septiņu un 14 kilometru šķēršļu trasēs līdzjutēju atbalstīti rādīja savu spēku, veiklību un ātrumu, kā arī cīnījās par 2021. gada sezonas kopvērtējuma punktiem.

Šogad "Drosmes skrējiena" pārbaudījumus pieveica 220 dalībnieku.

Visātrāk 14 kilometru distanci izdevās pieveikt komandai no Rīgas "Sporto Rīga Grīziņkalns-14", bet individuāli lietuvietei no Klaipēdas Gintarei Gecienei, vīriem – liepājniekam Edgaram Sprūdam. Savukārt 7 kilometru distancē uzvarēja komanda no Lietuvas – "OCR Gargždai", bet individuāli sieviešu vērtējumā finišu visātrāk izdevās sasniegt lietuvietei Adrijai Prokopenko, vīriešu konkurencē – smilteniekam Oskaram Cimermanim, kurš laurus plūca arī 2019. gada Drosmes skrējiena Liepājas 14 kilometru distancē.

Ikvienam dalībniekam, atkarībā no distances garuma, ceļā uz finišu vajadzēja pieveikt vismaz 30 vai 60 šķēršļus, kas vienmērīgi bija izvietoti visā trases garumā. Organizatori norāda, ka dabiskie šķēršļi apvienojumā ar mākslīgi veidotajiem, pārbauda dalībnieku izveicību, liekot pārvarēt koka barjeru sienas, virvju tīklus, dzeloņstieples, auto riepas, ledainus ūdens baseinus utt. Trasi interesantāku padarīja arī dažādi citi distances uzdevumi - smilšu maisu un koka bluķu nešana, akmeņu vilkšana, traktora riepu velšana un arī pa kādam citam jaunam pārsteigumam.

Kā skaidro organizatori, Drosmes skrējiena mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu, fitnesa un skriešanas kultūru, sniegt dalībniekiem un skatītājiem pozitīvas emocijas, motivāciju un kopības sajūtu. "Drosmes skrējiena filozofija nav nodzīt dalībnieku pa dubļiem ar nenormālu cīkstēšanos ar sevi, bet ir vienkārši aicinājums gūt baudu no dalības sacensībās ar zināmu grūtības pakāpi, izjust piedzīvojumu un uzdrīkstēties vairāk!" uzsver rīkotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!