Svētdien Siguldā aizvadīts Latvijas valsts mežu MTB maratona sezonas trešais etaps, kurā "Toyota Hybrid" distancē trešo uzvaru izcīnīja “DTG – MySport” līderis Oskars Muižnieks, bet starp dāmām ātrākā bija Igaunijas čempione Grēta Steinburga.

Latvijas valsts mežu MTB maratona Siguldas etaps dalībniekus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas sagaidīja ar vēsiem un mākoņainiem laika apstākļiem, kas dienas gaitā pārauga arī lietū. Tomēr tas nebija šķērslis, lai tiktu aizvadītas, iespējams, visu laiku aizraujošākās MTB maratona sacensības, kādas notikušas Siguldā.

Dalībniekiem “Toyota Hybrid”, “Lielbāta” Tautas un “Mammadaba” Veselības braucienos tika piedāvātas pilnībā jaunas trases, kas ļāva pilnībā izbaudīt Siguldai raksturīgo reljefu. Netrūka ne garu un interesantu nobraucienu, ne šauru taciņu, izaicinošu kāpumu, koka tiltiņu un citu pārbaudījumu. Trašu autors bija Siguldas novada domes priekšsēdētājs, aktīvs riteņbraucējs Uģis Mitrevics.

“Toyota Hybrid” distances dalībnieki veica 45 kilometru garu distanci. Jau sākuma daļā, braucot serpentīnā, no konkurentiem atrāvās kopvērtējuma līderis Oskars Muižnieks. “DTG – MySport” komandas riteņbraucējs savu pārsvaru spēja palielināt. Muižnieks, līdzjutēju atbalstīts, lepnā vientulībā pieveica Siguldas kalnu.

No Alūksnes nākušais sportists izcīnīja jau trešo uzvaru trijos posmos. Trasē uzvarētājs pavadīja 1 stundu 41 minūti un 5 sekundes.

Daudz sīvāka cīņa izvērtās par otro vietu. To pēdējā kāpumā nodrošināja Gulbenes komandu “VeloRīts” pārstāvošais Igaunijas riteņbraucējs Tāvi Kannimā, kurš no Muižnieka atpalika par 54 sekundēm. Trešo vietu tikmēr ieguva “ZZK” braucējs Jānis Ozols, kurš finiša līniju šķērsoja vēl 3 sekundes vēlāk nekā igauņu sportists.

Dāmām pārliecinoši uzvarēja Igaunijas čempione Grēta Steinburga (01:55:19), kura tuvāko sekotāju Leldi Ardavu no “VW Komerctransports – Veloprofs.lv” apsteidza par 4 minūtēm un 41 sekundi. Trešā vieta Leldes komandas biedrenei Lāsmai Ozolai.

Komandu vērtējumā trešais panākums “DTG – MySport” vīriem, kas aiz sevis atstāja “Patria Bottecchia” un “ZZK” vienības.

Lieliskā gaisotnē aizritēja arī vērienīgais “Lielbāta” Tautas brauciens, dalībniekiem veicot 34,9 kilometru garu distanci. Līderu vidū lielu atrāvienu distances laikā nebija. Uzvarētāja liktenis noskaidrojās vien finiša kāpumā.

Lielisks pēdējos metros bija Pauls Rubenis (“VW Komerctransports – Veloprofs.lv”), kurš ieguva vadību un to noturēja līdz galam. Trasē viņš pavadīja 1 stundu 23 minūtes un 11 sekundes. Otrā vieta kopvērtējuma līderim Ģirtam Cirvelim (“Roadex”), bet trešais bija “Pulsaar” pārstāvis Artis Roze.

Dāmām uzvarēja Santa Sanija Jurgena no “Dobeles dzirnavnieks - FeelFree”, kura par 52 sekundēm apsteidza Madaru Fūrmani (“Seomedia.lv”). Trešā vieta tikmēr Līnai Svarinskai no “Belo CP”. Komandu ieskaitē uzvarēja “VW Komerctransports – Veloprofs.lv”, otrie bija “Pulsaar”, bet trešie “Dako Ziemeļvidzeme” braucēji.

Kopvērtējumā vīru konkurencē līdera godu saglabā Ģirts Cirvelis, kurš par 9 punktiem apsteidz Tomu Dinsbergu (“Hawaii Express”). Trešā vieta Paulam Rubenim, kuru līdz Cirvelim šķir 12 punkti. Dāmām stabilās līderpozīcijās atrodas Santa Sanija Jurgena, bet komandām pirmie ir “Pulsaar” vīri.

“Mammadaba” Veselības braucienā M14 grupā otro uzvaru šogad ieguva Artūrs Nummurs (“Hawaii Express”. Otrais bija viņa komandas biedrs un kopvērtējuma līderis Gusts Lapiņš, bet trešā vieta valmierietim Raineram Zviedrim.

Šajā grupā meitenēm uzvarēja Paula Patrīcija Tilko (“Riteņvasara”), otrā vieta smiltenietei Klintai Zvejniecei, bet trešā bija Rūta Binovska. M12 grupā pirmais Pauls Ukins, otrais Dāniels Apse, bet trešais Maksims Livers. Meitenēm pirmā Stella Bleidele, otrā Amanda Reilija Zariņa, trešā kopvērtējuma līdere Līva Šlosberga.

Lieliskā gaisotnē aizvadīta tika azartiskie “Maxima” bērnu braucieni, kuros uzvarētāji bija visi dalībnieki. Organizatori apbalvoja arī 100. vietu ieguvējus, progresīvāko braucēju un pasniedza debitantu balvas.

Latvijas valsts mežu MTB maratona sezonas ceturtais posms 16. jūnijā notiks Jaunpiebalgā, kas tik liela mēroga velo sacensības uzņems pirmo reizi.

Latvijas valsts mežu MTB maratona sezonas posmi:

16.06.: Jaunpiebalga
14.07.: Vietalva
04.08.: Ikšķile
21.09.: Smiltene

Kopvērtējumā pēc 3. posmiem:

Vīriem:

1. Oskars Muižnieks, DTG - MySport, 30000
2. Lauris Purniņš, DTG – MySport, 2971
3. Uldis Ālītis, DTG – MySport, 2957
4. Taavi Kannimae, VeloRīts, 2944
5. Kārlis Baltacis, Patria Bottecchia, 2937
6. Jānis Ozols, ZZK, 2898

Dāmām:

1. Lelde Ardava, VW Komerctransports – Veloprofs.lv, 2480
2. Lāsma Ozola, , VW Komerctransports – Veloprofs.lv, 2452
3. Anita Antone, Baldones velokomanda, 2277
4. Zanda Rutkovska, Ādaži Velo, 2233
5. Merilin Metsalu, Igaunija, 1612
6. Diāna Šika, Stopiņi Velo, 1445

Komandām:

1. DTG – MySport, 11789
2. Patria Bottecchia, 11490
3. ZZK, 11219
4. NN Sporta klubs, 11145
5. Dako Ziemeļvidzeme, 10847
6. VeloRīts, 10226

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!