Aizvadītās nedēļas svētdienā Talsu novada Kamparkalnā aizvadīts aizraujošā Latvijas valsts mežu MTB maratona sezonas ceturtais posms. Prestižajā "Toyota" distancē solo uzvaru vīru konkurencē svinēja Latvijas čempions Oskars Muižnieks, kamēr starp dāmām nepārspēta palika vēl viena valsts čempione Beate Kovgere. "Lielbāta" Tautas braucienā panākumi – Kārlim Klismetam un Lāsmai Elzai Vaivodei.

Otro gadu pēc kārtas Latvijas valsts mežu maratons norisinājās gleznainajā Kamparkalnā. Trases veidotājs Almants Kalniņš ar komandu bija parūpējušies par tehniski ļoti interesantām un dinamiskām trasēm, kas vienaldzīgus neatstāja ne rūdītus pedāļu minējus, ne arī iesācējus. Trasēs tika iekļautas skaistākās Kamparkalna un tā apkārtnes vietas. Šis posms bija ļoti baudāms arī līdzjutējiem, jo distances veda pa salīdzinoši nelielu teritoriju, metot daudz līkloču.

"Toyota" distancē riteņbraucēji veica 46 kilometru garu un tehniski pietiekami sarežģītu trasi. Tās laikā solo vadību izkaroja Latvijas čempions Oskars Muižnieks no "DTG - MySport" vienības. Līdz finišam Oskara pozīcijas neviens neapdraudēja. Viņš svinēja skaistu solo uzvaru, trasē pavadot 1 stundu 55 minūtes un 6 sekundes. Otrā vieta Priekules posma uzvarētājam Mārim Bogdanovičam (+00:02:07), kamēr trijnieku noslēdza Bogdanoviča komandas biedrs no "Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree" Alekss Krasts (+00:02:21). Labāko sešiniekā vietas izcīnīja arī – Lauris Purniņš, Kārlis Vanags un Gints Lūsis (visi "DTG – MySport").

Dāmu konkurencē aizraujošajā trasē pirmā finiša līniju šķērsoja Latvijas čempione Beate Kovgere (Mālpils sporta klubs "EMU"). 2 minūtes un 2 sekundes viņai zaudēja Renāte Rodionova no "Ādaži velo", kurai otrā vieta, kamēr uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa "MTB Garklane" pārstāve Zane Ķelpe (+00:00:07).

Komandām pārliecinoši uzvarēja "DTG – MySport", kam sekoja "Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree" vienība.

"Lielbāta" Tautas braucienā dalībnieki pieveica 34 kilometru garu un ļoti dinamisku trasi. Arī šeit vidējie ātrumi trasē bija krietni mazāki kā ierasts citur. Vīru konkurencē distances laikā no konkurentiem aizbēga pērnā gada čempions Ģirts Cirvelis un no pasaules čempionāta šosejas riteņbraukšanā nesen kā atgriezušais Kārlis Klismets. Finišā nedaudz ātrāks bija jaunais Klismets (01:22:06). Sešas sekundes vēlāk līniju šķērsoja Cirvelis, kamēr trešo vietu izcīnīja kuldīdznieks Gusts Lapiņš (+00:00:45).

Dāmu konkurencē trasi visātrāk veica Lāsma Elza Vaivode no "LiVelo Zelta zeme" (01:45:27). Otrajā vietā sekoja "Ādaži velo" pārstāve Monta Pauloviča (+00:00:47), kamēr trešā bija alūksniete Anita Muižniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!