Foto: Publicitātes foto

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētā "Olimpiskā diena 2015" šogad notika 348 norises vietās visā Latvijā un sasniedza jaunu dalībnieku rekordu - rīta vingrojumā piedalījās jau vairāk nekā 100 000 entuziastu, informē LOK preses dienests.

Pagājušā gada rudenī "Olimpiskā diena 2014" vienkopus pulcēja un rīta vingrošanā piedalījās ap 95 tūkstošiem skolēnu 168 norises vietās visā Latvijā. Apkopojot jaunāko informāciju no novadiem un pilsētām, šogad sasniegts jauns dalībnieku skaita rekords – 100 350 vingrotāju.

"Olimpiskās dienas koncepciju veido Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), tā ir veltīta SOK dzimšanas dienai un šāds pasākums katru gadu notiek vairāk nekā 200 valstīs," akcentē LOK ģenerālsekretārs un olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers.

"Olimpiskās dienas 2015" devīze Latvijā ir "Nebrīnies. Piedalies!" un tā tika veltīta olimpiskā sporta veida – basketbola popularizēšanai.

Izglītības iestāžu audzēkņi iepazinās ar basketbola un tā spēles noteikumiem, piedalījās stafetēs un citās sporta sacensībās, kā arī zīmējumu un domrakstu konkursos izveidoja un fotogrāfijās iemūžināja iespaidus par tēmu "Basketbols ir mana spēle!".

"Olimpiskās dienas 2015" centrālais notikums Rīgā risinājās Rīgas Hanzas vidusskolas futbola stadionā, kur tika aizvadīti vairāki sportiski pasākumi – rīta vingrošana, stafetes, basketbola spēlēšana un daudz citu aktivitāšu. Hanzas vidusskolā viesojās arī olimpiete un pasaules čempionāta bronzas laureāte septiņcīņā Laura Ikauniece-Admidiņa, un bērni par prieku varēja izmantot iespēju, lai nofotografētos kopā ar titulēto vieglatlēti un iegūtu autogrāfu.

Vienlaicīgi visās Latvijas "Olimpiskās dienas 2015" norises vietās pasākums sākās ar Olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis bija dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu.

Papildus vienojošajiem pasākumiem, organizētāji "Olimpiskās dienas 2015" norises vietās izstrādāja individuālo pasākuma programmu, lai plašāk popularizētu olimpiskos sporta veidus un olimpiskās idejas.

"Olimpiskās dienas 2015" pasākumi bija bezmaksas, visiem dalībniekiem tika pasniegti SOK 2015. gada sertifikāti, bet labākajām komandām – speciālbalvas. Viena labākā komanda katrā pašvaldībā saņēma LOK kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!