Foto: Publicitātes foto

Pagājušās nedēļas nogalē Ropažos tika atklāta taku skriešanas seriāla "Stirnu buks" jubilejas - desmitā - sezona.

Garākajā 26 kilometru "Garmin" Lūša distancē 250 dalībnieku konkurencē uzvarēja Kristaps Bērziņš un Agate Kristapsone, bet 19 kilometru "Venden" Buka distanci visātrāk noskrēja orientieristi - vīriešiem Igaunijas izlases pārstāvis Kenni Kiviks, aiz kura finišēja labākais no latviešiem Kristaps Vējš-Āboliņš, bet sievietēm Latvijas izlases līdere Sandra Grosberga.

"Vivacolor" 12 kilometru Zaķa distancē sezonu ar uzvaru sāka daudzkārtējais Latvijas čempions triatlonā un arī airēšanā Andrejs Dmitrijevs, kurš pagājušā gadā vienīgais no visām distancēm visos posmos iekļuva trijniekā un tagad šo sēriju palielināja līdz septiņām reizēm. Sievietēm šajā distancē pirmā finiša līniju šķērsoja 2003. gada Eiropas junioru čempionāta sudraba un bronzas medaļas ieguvēja Inna Žolneroviča.

"Sportland" Vāveres piecu kilometru distancē pagājušās sezonas beigās iesākto uzvaru sēriju turpināja 2020. gada bronzas medaļnieks U-23 grupā krosā Ģirts Viļumovs un Simona Kārkliņa. Latvijas valsts mežu skolu čempionātā piecu kilometru absolūtajā vērtējumā pirmās vietas ieguva 3000 metru uzvarētājs junioriem Latvijas čempionātā telpās un orientieriste Melānija Rožukalne. Sprinta etapā klanā augšā un lejā ātrākie bija Mārtiņš Krauklis un Sandra Grosberga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!